Цените на имотите в Банско рязко надолу заради англичаните

Апартаменти се намират вече и за по 250 евро на квадрат
Обновена: 10 сеп 2017 20:26 | 10 сеп 2017 16:19, Камелия Цветанова
53

Цените на имотите в Банско падат драстично в последните месеци. Апартаменти в зимния ни курорт вече се намират на цени от 250 евро на квадратен метър.

Поевтиняването на жилищата е заради желанието на английските собственици да продават, за да се спасят от високите кредити, които изплащат, съобщи Bulgaria ON AIR.

Жилища в големите комплекси в зимния курорт притежават основно руснаци и англичани.

И докато руснаците държат на собствеността си и много често идват в България, за да почиват в Банско, англичаните масово вадят имотите си на пазара. Главната причина са високите лихви, които плащат по кредитите си.

Бягайки от фалита, те продават на ниски цени.

Има случаи и на 50-60 процента спад на апартаменти в зависимост от това дали лицето желае веднага да го продаде или не бърза да го продава.

Българи все още рядко купуват имоти в Банско. Притеснява ги най-вече таксата за поддръжка, която са задължени да плащат всяка година, ако притежават жилище в някой от комплексите.

Паралелно с това обаче брокерите забелязват раздвижване и повишен интерес на пазара към многото изоставени хотели в курорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
19
 
51
 
! Отговори
pikachu преди 6 години
Искарах една седрмица на Халкидики. Има имоти (регулация, вода, ток, и т.н.) от по 300-600кв/м до морето за по 25000-35000Е! Как ще си дам парите за някакъв коптор в Банско?! Никога в ***! Само навън и в злато !
23
4
 
12
 
! Отговори
Свидетел преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА 24И ще го направи по Ердогановски - ще бутне на другите и ще остави на своите. Далаверка по Ердогановски.
22
11
 
36
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Това са пълни глупости, струва ми се, че това е платена статия. Англичани не теглят кредити за апартаменти в България, а вадят кеш.
21
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам.за цените в Банско но трябва да си луд за да купиш имот в София.Цените са съпоставими с къде по уредени европейски градове.И какво ти продават?-разпадащи се панелки на половин век и неподдържани стари сгради.Брокерите и банките надуха нов балон.Не купувайте нищо !
20
6
 
58
 
! Отговори
Брокер имоти преди 6 години
Аз съм брокер на имоти и бих посъветвал всеки човек ,който има поне малко здрав разум да не купува жилище в момента,особено в София.Колегите брокери и банките надуха цените на жилищата до невиждани и нереални стойности.В София в момента всяка оферта в над 40% надута над истинската цена на имота.Това е безуме,не правете сделки и не взимайте ипотечни кредити,банките ще започнат много скоро да ви вдигат лихвите.
19
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краваров и кърския му работник Минев надуха имотния балон, поне качествено да бяха строили! Построиха се едни сгради, нямащи нищо общо с банската архитекура. Такъв хубав град беше, а сега става само за теория на глупоста!
18
4
 
59
 
! Отговори
НОВ ИМОТЕН БАЛОН !!! преди 6 години
В София пазара на жилища е в балон.Банките,брокерите и строителните фирми издуха нов колосален имотен балон.Ниските лихви по парите на хората удариха в цените на жилищата.Не купувайте нищо в момента,предстои вдигане на лихвите от догодина,в момента ви продават дупки на двойни цени.Не правете сделки и не взимайте ипотечни кредити,имотната и банкова мафия ще ви докара до фалита само след няколко години.
17
3
 
65
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Само българския шоп може да превърне от китно селце в планината ,презастроен жилищен комплекс.Слънчев Бряг на планина.
16
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скоро и в цялата страна ще бъде така - особено некачественните имоти
15
1
 
53
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Ходех преди 7-8 години в Банско за апартамент (и аз се хванах тогова като гол шаран на рекламата по медиите ...все ще растът цените на имотите ...) и ми предлагаха 900-950 евро на зелено и то се мръщеха на такваз цена ,а сега тотал срив в Банско 1000 до 250 евро . Цените в ресторантите бяха драстично високи и то през лятото ,искаха банчалии да забогатеят за сезон . То и ако купиш там имот ,то няма какво и да правиш в това градче .
14
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Презастроено, бетонирано с бетон без цимент, китайски пластмаси, занемаряване и поддръжката-само така й се казва, иначе я няма.Преди време, един познат ми каза, че дори за световната купа, легловата база е била заета на 60%...а след това-никой.Саморекламира се цекото, че много търсене, ама нямал втори лифт...Който не му се чака отива до бъндеришка поляна, я с кола, я с такси (за 5лв)....и си кара...Но просто както каза колегата-на Алпите ако отидеш да караш - хем евтино и качествено!
13
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред ново строителство и панел, ще си взема панел дори при равни цени. Навремето преди да се залее плоча се правеха блокчета и се изпитваха при различни сила. Може да видите някои изоставени, но недовършени сгради от преди 1990 как са си здрави. А наскоро построени са за събаряне. Никакви стандарти не се спазват, оня където гръмна двама в кв. Витоша, дъщерята на гръмната каза, че яко е пестил материали. Банско някои новопостроени сгради са за ремонт. Да не говорим за дървенията!
12
10
 
5
 
! Отговори
ДО 12 преди 6 години
Грозно е сам да си слагаш +.
11
2
 
40
 
! Отговори
И аз съм анонимен преди 6 години
Първо поддръжка и още няколко думи Имат правописна грешка. Но не мога да се сдържа да коментирам как араби ходят да карат ски в Турци. Това е велико. Единственият проблем на ски зоната в Банско вече няма втори лифт и евентуално още няколко писти. Местното население няма да го коментирам. Добре, че идват работници от други градове, Та малко от малко да влезе култура и български език в тази диващина. Веднъж човек излязъл да кара някъде в Алпите никога няма да отиде с удоволствие в български курорт
10
34
 
6
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Така или иначе, но в Банско ще се вдигне голяма джамия!
9
3
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
По скоро им писна от едни и същите физиономии на партиици подвизаващи се из курорта, които се оказаха прекалено алчни стибци
8
2
 
67
 
! Отговори
Варгнет преди 6 години
Комплекс от фактори има защо българите не купуват. Основната причина хич не е в таксите за подръжка. Качеството на строителството е китайско, но по-лошото е, че качеството на съседите е дори по-ниско. Банско е ужасно надценен курорт при все, че е толкова близо до София.
7
4
 
51
 
! Отговори
ПОЗНАТО преди 6 години
По Черноморието е същото - Пълно е с бетонни блокове , рушащи се . Като Призрачни са .
6
1
 
54
 
! Отговори
глупости преди 6 години
и аз така коментирам биопрограмата на кюриосити на марс:). първо, цените там падат от 7 години; второ, не били британците, ами ирландците и трето, британските кредити са 4-5% ефективна лихва, нещо за което и след 20 години няма да мечтаем и нито един британец не купува с кредит, а в кеш! продават, защото купиха спекуланти, с цел печалба или отдаване под наем. ама никой не им каза, че у нас са 90% собственици и никой не наема целогодишно в курорт. да не говорим и за липсата на втори лифт.
5
7
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Спокойно! Скоро Герб ще ги "одържави", тоест"държавата ще се намеси", и ще им намерят нови собственици. Я, колко ромски нелегални къщи има за бутане, я колко имигранти минаха границата напоследък, трябва да живеят някъде, а тук-жилищен фонд, хотели изоставени, и всичко по план и законно построено.За това-спокойно.Държавата ще се намеси със всички сили и средства, както при разкриването грабежа на КТБ, и връщането на парите!