На Острова: Банско сред 10-те най-добри ски курорти в света

България попада на 7 място, според британското издание "Дейли Мирър"
25
На Острова: Банско сред 10-те най-добри ски курорти в света
Снимка: Reuters, архив

Банско е сред 10-те най-добри ски курорти в света, твърди британското издание "Дейли Мирър". Джули Делахей го е поставила на 7-мо място сред 15-те, които препоръчва.

"Най-добрият ски курорт в България има всичко, което е необходимо, за да се забавлявате на разумни цени. Ще намерите перфектни места за спане на ниски цени. Това е съчетано с разумни разходи за храна. Колкото до ските, очаквайте завлядяваща гледка, достатъчно писти - от такива за начинаещи до такива за по-напреднали. Придвижването до планината е бързо, за да имате възможност да прекарате повече време там", се казва в описанието на Банско. И се подчертава, че обикновено може да се кара от декември до април без проблеми. Посочва се също, че най-близките летища са тези в София и Солун. Цената на седмична карта е само 238 лева или по-малко от 129 евро.

Ето и пълната класация на "Мирър":

1. Мерибел (Франция)

2. Червиня (Италия)

3. Ревълсток (Канада)

4. Куршевел (Франция)

5. Вербие (Швейцария)

6. Лех (Австрия)

7. БАНСКО (България)

8. Вейл (САЩ)

9. Цермат (Швейцария)

10. Кортина (Италия)

11. Тин (Франция)

12. Аспен (САЩ)

13. Парк Сити (САЩ)

14. Риксгрансен (Швеция)

15. Бормио (Италия)

През първите шест месеца на годината в държавната хазна от сектор "Туризъм" са постъпили 2,4 млрд. лева, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред "24 часа". Сумата е с 13 на сто повече в сравнение със същия период на 2016 г. През полугодието в страната са дошли 3,3 млн. чуждестранни туристи, което пък е с 8 на сто повече спрямо същия период на 2016 г.

По думите на Ангелкова България все повече се свързва с качество на предлагания продукт, а не като бюджетна дестинация. Според нея доказателство за това са инвестиционните намерения за изграждане на 5-звездни хотели по българското Черноморие.

Въпреки че туристическият бизнес реализира голям ръст тази година, стана известно, че "Слънчев бряг" АД е със загуби. Това се дължи основно на разходите по амортизацията, които се плащат за инфраструктурата и канализационната и водопреносна мрежа, според министър Ангелкова.

До края на годината у нас ще бъдат разкрити 11 винено-кулинарни маршрута, което е в резултат на високия интерес на чуждите туристи към вътрешността на страната ни, стана известно също по-рано.


25
Още от
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Елени преди 10 месеца
Безспорно Банско е най-доброто място за ски и сноуборд не само на Балканите, но и в цяла Източна Европа. Така че, 7-мото място в класацията на"Дейли Мирър" е абсолютно реална и оправдана.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уникално . България в топ 10 до такива знаменити места. Наистина Банско е супер красиво и енергийно място. И сз го обичам и ходя всяка зима там.
20
2
 
3
 
! Отговори
чичо-дедко преди 10 месеца
До Елена
Еленче... единствената причина англетата (а и другите) да идват в България, е евтиният алкохол, липсата на полиция, "клиентът винаги е прав" и... (не искам да обидя никой) хубавите и блезплатни жени.
19
3
 
1
 
! Отговори
чичо-дедко преди 10 месеца
ам... това по коя класация?! на Цеко ли?
18
2
 
3
 
! Отговори
Сиси преди 10 месеца
Дори само това, че бие Вейл е страхотно!
17
3
 
2
 
! Отговори
Елена преди 10 месеца
Еха, това вече си е новина. Стига сте ни заливали с корупция и далавери на политици. Нека прочетем и някоя положителна новина. Иначе само се правят внушения колко лошо било в България и как нищо тук не се случвало, а то не е така. Както се вижда имаме топ туристическа дестинация и е хубаво да се гордеем с това.
16
3
 
3
 
! Отговори
Todor R преди 10 месеца
Банско е наистина чудесен курорт, липсва му втория лифт разбира се, но се вижда, че правилно се е развивал през годините.
15
2
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 месеца
Госпожо Вельова, статията е силно тенденциозна. Мога да изброя поне 50 австрийски курортА, на които "отбанскалеси?" не може да стъпи на малкото пръстче. Не Ви обвинявам, но на Джули Делахуй са й платили доСта добра сума от Юлен, за да напише подобни глупости. Банско е на светлинни години от свестен зимен курорт. Слагайте сега червена ръчичка, банскалии, банскалийки и банскалийчета! ДЕДО ВИ ТАШУНКО СИ ХОДИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА И МУ ДРЕМЕ НА ОНАЗИ РАБОТА ЗА ВАС.
14
7
 
7
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Начи:
1. Банско е презастроена клоака. Единственото за което идват тука са евтините наркотици и пиячка.
2. Абсолютно същото е валидно и за Слънчев бряг.
3. Какво водоснабдяване и канализация търсите и в двете?! Сигурно се подигравате.
13
5
 
8
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
Много яка стъкмистика, Банско преси Аспен! Евала на джурналистите ;) Изкъртиха мивки.
12
1
 
3
 
! Отговори
До Живко преди 10 месеца
Ти бил ли си в Банско? А в Бормио?
11
1
 
6
 
! Отговори
Толерастия преди 10 месеца
Въй.....жива да не бях... Банско е преди Аспен?!???
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Живко 10
Също така живота не би трябвало да е дилюзия освен ако някой не може на надскочи намъкнатите му комплекси! Има терапия и лекарства! Тези празни 'хвалби' не ни топлят въобще!
9
3
 
11
 
! Отговори
Живко преди 10 месеца
По логиката на някои коментиращи и Аспен и Мерибел са дъна :) Стегнете се малко и разберете, че животът не е само плюене :) Това си е признани за БГ!
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цермат 'под' Банско!?!?! Айде бе!:)))))))))))))))))))) Това като приказката че сме дали най-богатата култура на света и сега сме зле понеже сме се изчерпали!:))))))))))))))))0
7
5
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 10 месеца
Страхотно признание, което идва не от къде да е. Но си мисля, че ако имаше още една лифт кабинка можеше и още по-напред да е Банско, щото щеше още по-добре да се развие. Дано стана за в бъдеще.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нйе е сигурно!
5
4
 
8
 
! Отговори
скиорчето преди 10 месеца
Авторката....къде точно го прочете....в кой мирър, може би дейлито мирърчето в някое село до Перник
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Английските хомосексуалисти са известни в цял свят. Те обичат еБанско и често го посещават.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че как бе, даже е на първо място за наглосаксонския алкохолик дошъл тук за да се накълве до козирката с евтин алкохол. Къде другаде ще пие качествена домашна ракия за 20 лева литъра?