По ръцете на Влайков и детето – еднакви барутни частици

Лазар Влайков остава под домашен арест, реши съдът в Пазарджик
Обновена: 12 сеп 2017 17:42 | 12 сеп 2017 17:16,
75
По ръцете на Влайков и детето – еднакви барутни частици
Снимка: septemvri.org

Окръжният съд в Пазарджик отказа да задържи за постоянно Лазар Влайков и потвърди мярката му за неотклонение "домашен арест". Определението е окончателно и  не подлежи на обжалване.

Като мотиви от тричленния съдебен състав посочиха, че Влайков не е осъждан, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Самият Влайков отказа коментар по решението на съда.

15 телефонни разговора е провел Лазар Влайков с жена си Мими след като ресторантьорът Наско Тонкев паднал прострелян в сърцето в ресторанта си на 31 август. Общото времетраене на разговорите било почти половин час. Това показва разпечатката от разговорите на Влайков във фаталната вечер, разкри окръжният прокурор Васил Малинов по време на делото, в което държавното обвинение настоява пред Окръжния съд в Пазарджик да бъде отменен домашният арест на Влайков и той да бъде задържан под стража.

Още по темата
Според показания на свидетели, съпругата на Влайков е била там по време на инцидента. Това твърди и дъщерята на простреляния Наско Тонкев - Деница.

Пред съда прокурор Малинов обяви, че вече е готова физико-химическата експертиза от натривките за барутни частици от ръцете на 6-годишното момченце, за което се смята, че е убило ресторантьора, Лазар Влайков и починалия Наско Тонкев.

Експертизата е показала, че по ръцете и ръкавите на Влайков и детето има еднакви по химически състав барутни частици, докато по ръцете на убития Тонкев са съвсем други. По това от държавното обвинение правят заключение, че бойният пистолет "Глок" е бил държан от Влайков, който го е дал на детето зареден.

От съдебно-медицинската експертиза стана ясно, че раневият канал, през който е проникнал куршумът, е от ляво на дясно и отдолу нагоре. Според прокурор Малинов има свидетел, който твърди, че детето е стояло отдясно на убития Тонкев, така че няма как то да е простреляло ресторантьора, пише "24 часа".

Преди дни прокурор Васил Малинов оповести, че 6-годишният Юри е бил разпитан пред съдия. Тогава детето заявило, че то е произвело изстрела, но и че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с кожено яке по време на празненството е бил Лазар Влайков.

Припомняме ви, че прокурор Малинов направи заключение, че лицето има склонност към извършване на престъпления, тъй като до момента срещу него има 6 досъдебни производства – 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби.

Името на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков бе замесено и в случай от 2012 г., когато по време възникнал скандал на пътя, Влайков намушкал с нож 5 пъти другия водач. Тогава е освободен от редиците на ГЕРБ, а години по-късно отново е сред тях - поради това, че лицето не е осъждано. След този случай, той подаде оставка от поста.

При инцидента, случил се на 31 август, собственикът на заведение в село Виноградец бе застрелян по време на празненство по случай рождения ден на 6-годишното момче.

Тогава, след употреба на алкохол, единият от присъстващите извадил законно притежавания си боен пистолет и започнала размяна на оръжието сред присъстващите, съобщи тогава говорителят на полицията в областния град.

Така пистолетът стигнал до детето, което произвело неволен изстрел, с който убил собственика на заведението.

В съдебната зала в Пазарджик присъстваха съпругата, дъщерята и сина на починалия Наско Тонкев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
18
 
! Отговори
Чистач преди 6 години
Как бе хора две производства за средна телесна и четири за кражби и от там с един скок шеф на общински съвет .Да ви *** и държавата смешна.
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербер..какъвто главатаря такава и сюрията...
57
4
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
До Анонимен (68) А я ми кажи ти и тези които са ти дали + за кого сте гласували. Питам за да знам на вашите души какво тежи. Та ако ти и тези които са ти дали + решите по това което съм написал че съм гласувал за ГЕРБ значи наистина не сте разбрали какво съм и написал.
56
1
 
12
 
! Отговори
Боклуци преди 6 години
Грабливите да излязат и публично да обявят поради каква причина са го приели за втори път след като е бил изключен. Като е говорил по телефона с жена си, която е била също на събирането, нейния телефон физически къде се е намирал?
55
0
 
13
 
! Отговори
Влайко преди 6 години
И да пишете и да не пишете,пак ще ме оневенят и ще ме приемат в партията.Защото съм от умните и красивите,както личи от снимката ми.И защото слушам думата Му и Му се подчинявам безпрекословно.Хайде със здраве.
54
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА РАЗЛИКА ОТ УБИЕЦА ОТ ПРЕСТЪПНАТА ПРОКУРАТУРА НЕ СЪОБЩАВАТ, ЧЕ ПО ПИСТОЛЕТА НЯМА НИТО ЕДИН ОТПЕЧАТЪК НА ДЕТЕТО!!!!------А ДЕТЕТО САМО Е ПРИЗНАЛО, ЧЕ Е СЪБИРАЛО ГИЛЗИ!!!---------УБИЕЦА Е ЯСЕН НО ЩОТО Е ОТ ГЕРБ ДА НЕ СЕ ВРЕДИ НА ИМИДЖА ДОРИ НЕ ГО ЗАДЪРЖАХА НАЙ-МАЛКОТО КАТО СЪУЧАСТНИК В УБИЙСТВО ДАЛ ОГНЕСТРЕЛНО НА ДЕТЕ!ТОВА УБИЙСТВО ЩЕ ЛЕЖИ НА СЪВЕСТТА НА ВСИЧКИ, КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ ПРЕЗ 2016-ТА ГОДИНА!
53
0
 
9
 
! Отговори
Контролиран шум преди 6 години
колкото повече се тиражира една новина по различни начини , толкова повече отзвучава :) тук не е проблема , че компания престъпници са се надрусали и напили , както и че се затриват по каквито и да е начини . Тук истината е , че общинските съветници и кметове се координират от хора близки до данс и се занимават с проституция и дрога . Това се крие :) какви хора биха били удобни за такава дейност. Компрометирани :)
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В края на седмицата в джоба на коженото яке ще намерят писмо и всичко ще се изясни! А каква е логиката да не задържат престъпници които не са осъждани? Само затворници ли задържат?
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главната вина е на Лазар Влайков,защото употреббява оръжието си неправомерно.Не го съхранява правилно,подлага на риск много хора,като се хвали ,че го притежава и стреля,за да покаже това на присъстващите.Убийство по непредпазливост,би трябвало да е неговата присъда.Тук детето няма отношение.
50
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
странни термини има при милиционерите: "единият от присъстващите извадил законно притежавания си боен пистолет и започнала размяна на оръжието сред присъстващите"под "размяна" разбирам - вземи моето, дай ми твоето. Какво са разменяли присъстващите? Единственият пистолет може да бъде предаван от ръцете на един в ръцете на друг! А бе, глупости от пияници!
49
0
 
25
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Тя и А. Мейзер не искала ама си лежи в затвора. За едни може за други не може в България да се правораздава! Уникална правораздавателна система! Уникални съдии!
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !ами ако си отъркаш ръката в лапите му,след като си стрелял.........и кучето,и котката,и мишката...
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А детето не си ли е падало по хладното оръжие вместо огнестрелното? Не е ли било в състояние да наостри японска катана от карбонна стомана 1095?
46
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се намали възрастта за затвора примерно от 3 годишна възраст .АЗ СЪМ УБЕДЕН че 6 годишният корав престъпник е гръмнал човека и сега топи тоя хубав човек от ГЕРБ . Да се провери и вероятността тоя жесток убиец да е замесен в отвличането на Адриан ... ми дааа 100% и това е направил !
45
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за стока трябва да си, че да обвиниш детето на сестра ти/брат ти, за някаква твоя глупост или престъпление? Тоя е бахтти дъното, че и затвор няма да го оправи, кой го е сложил на пост, аман от протежета. Бойко, виж си само кадрите.... Семейството на убития, съд до дупка на тая ***!!!
44
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А 6-ст годишното дете не е ли било криминално проявено? Проверихте ли дали има досие с рецидив на негово име? Не намерихте ли скрито огнестрелно оръжие и боеприпаси при играчките му? А под възглавницата и дюшечето?
43
0
 
13
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Някой разбра ли нещо от тия глупости? Напишете нещо свястно, постоянно взаимно изключващи се хипотези ръсят.
42
1
 
20
 
! Отговори
гадове преди 6 години
Нямате идея колко са долни брутални и нагли тия ***.За тях ние сме плява,дори не ни виждат.Преди пет години точно такъв креетен като тоя прростак на снимката ме преби и ми взе бизнеса който изграждах десет години.Ако вие не сте наясно да го знаете,тук е страшно.Мутренските времена нукога не,са,си тръгвали,този път вече зад тях е закона и те са "бизнесмени",рожбите на партията бкп,сложил им якички костов,под закрилата на мутрата министър председател.
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Начело на ГЕРБ е мафиот с няколко убийства на сметката си, та какво очаквате от членовете на ниските нива?
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен!1. Няма право да внася оръжието в заведението.2. Няма право да ползва оръжието след употреба на алкохол.3. Няма право да преотстъпва личното си оръжие на други лица.