200 бона глоба за неправилно броене на комари

Намерили масови нарушения при обществени поръчки
14 сеп 2017 11:53, Мария Захариева
6
200 бона глоба за неправилно броене на комари
Снимка: архив, Reuters

Финансови санкции от близо 200 000 лева ще бъдат наложени заради некоректно проведени процедури по десет обществени поръчки, сред които за райониране на популациите от комари. Поръчките са по трансрегионалната програма на България и Румъния.

Проверка на процедурите е извършена от регионалното министерство в качеството му на контролиращ орган, след сигнал, подаден от Антикорупционния фонд, съобщава "Труд".

Партньор и възложител на поръчките е Асоциацията на дунавските общини (АДО) с председател кмета на община Русе Пламен Стоилов. Общата стойност на проектите е 3.2 милиона лева без ДДС. Проведената процедура за обществена поръчка за райониране на популациите от комари, на стойност 797 000 лева без ДДС, е с най-много установени нередности – незаконосъобразна методика за оценка, липса на прозрачност по време на оценката и недостатъчно подробно определяне на предмета на договора, отчитат от регионалното ведомство.

При останалите девет поръчки са установени различни нарушения, като незаконосъобразни методики за оценка на офертите, смесване на критериите за подбор с показателите за оценка, недостатъчно подробно определяне на предмета на договорите и други. Те са свързани с маркетинг и промоция на съвместни туристически проекти, проучване на маршрути, общи културно-исторически проекти и други.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Петър от Русе преди 1 година
През цялото лято, дори и в този момент, комарите на рояци и на пълчища налитат и жилят. Изобщо не е пръскано против тях. За какво са у/при/своени парите ?
5
0
 
19
 
! Отговори
рветеер преди 1 година
Невероятно безумие, пари няма за болници и за пенсии, но има за броене на комари и то 800 хиляди, е не е истина просто... Смятай каква кражба, какво чудо е било.
Както и да го смятам, преко сили 4-5 хиляди не повече..
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами щом е незаконосъобразна методиката, значи или не е спазван закона или трябва да се пипне или да се приеме нов. Нека депутатите дадат своя дан, като гласуват "Закон за КОМАРА"
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво и е на методиката. Броят се краката на комарите и се делят на шест
2
0
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
като прочетох заглавието си помислих че са пропуснали да преброят 2-3 комара.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕ АЗ НАЛИ ОЩЕ ТОГАЗ ВИ КАЗАХ-ПАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ОТКРАДНАТИ И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЛКО КОМАРИ ИМА!