ПСС помогна на турист в Троянския Балкан

Бил леко облечен и без телефон, родителите подали сигнала
24 сеп 2017 10:46, Анисия Иванова
5
ПСС помогна на турист в Троянския Балкан
Архив: Булфото

Планински спасители са помогнали на турист в Троянския Балкан, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК.

Туристът е тръгнал от хижа "Козя стена" към хижа "Хайдушка песен". Бил е леко облечен и без телефон.

Родителите се притеснили, обадили се и отрядът от Троян е отишъл и го е прибрал. Туристът е в добро здравословно състояние, жив и здрав.

От ПСС съобщиха за "Фокус", че условията за туризъм в планините са добри. Единствено на връх Ботев се е образувала мъгла и духа силен вятър. В по ниската част на планината е слънчево. На Боровец, Банско и Витоша работят лифтовите съоръжения.

 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости!!!И няма нищо вярно!!!Планинската служба ОТКАЗА да излезе да го търси вечерта, защото нямало бедствена ситуация!Въпреки застраховка.каза, че евентуално сутринта.ПА хижарят от "Козя стена" е посрещнал един напълно мокър младеж/понеже е валяло дъжд с думите :"Имате ли резервация за спане"и след като е разбрал, че иска само да се стопли и изсуши малко го е изпратил " по живо, по здраво" да си ходи по тъмно. Да му беше предложил поне едно фенерче!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Троянска сливова,отлежала.
2
2
 
1
 
! Отговори
36605 преди 1 година
Кога най-после ще се въведе прростичко правило - спасяват се хора с предварително направена застраховка за планински разходки, преходи, излети и пикници? който тръгне бе такава застраховка, да плаща в пълен размер начислените разходи по спасяването и обезщетение на спасителите за риска, на който те се пдлагат, докато сасяват разнокалибрени ***, ***, четвърт *** и обикновени ***.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този може ли да е толкова ***? да плати разходите.