Студено и облачно. Температурата от 5 до 19°C

Над планините - мъгливо, край морето и дъжд
30 сеп 2017 08:07, Петя Славова
0
Студено и облачно. Температурата от 5 до 19°C
Снимка: архив, Reuters

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. През деня на места, главно в Югоизточна България ще има валежи. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над северозападната част от страната.

Ще продължи да духа до умерен, в източните райони - силен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса, а максималните - между 14-19 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава, но ще остане по-високо от средното за септември, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. На места, главно в Рило-Родопската област и Странда ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще продължи да духа умерен и временносилен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 17-18 градуса. Температурата на морската вода е около 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари