Млада жена с трансплантирано сърце роди в дома си и почина

Бременността в нейното състояние била противопоказна
Обновена: 1 окт 2017 18:59 | 1 окт 2017 18:57, Камелия Цветанова
54
Млада жена с трансплантирано сърце роди в дома си и почина
Снимка: АГ-болница Варна

Млада жена с трансплантирано преди три години сърце е починала след преждевременно раждане в дома си в петък през нощта, съобщи пред "Дарик" директорът на варненската АГ-болница доц. Емил Ковачев.

Бебето е живо, теглото му е 2100 гр., но е в критично състояние – неонатолозите в здравното заведение се борят за живота му.

Лекарите се съмняват, че бебето е аспирирало вода при раждането в домашни условия.

22-годишната жена родила в дома си в 3.00 ч. през нощта при неизяснени обстоятелства.

Била е транспортирана в специализираната болница около 7.00ч. сутринта от екип на Спешна помощ с кръвно 30/0 и на практика в клинична смърт.

Все още няма официални данни от аутопсията, но по думите на доц. Ковачев най-вероятно се касае за кардиогенен шок следствие на остра дясностранна сърдечна недостатъчност. В АГ-болницата са били безсилни да помогнат на жената.

При трансплантирано сърце бременността е строго противопоказна, но младата жена все пак е забременяла и вероятно е криела състоянието от близките си.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
7
 
! Отговори
един преди 1 година
гледайки напоследък коментарите на останалите, започвам да се убеждавам с всеки изминал ден, че мнозинството от българите заслужават да живеят в мизерията, в която са... те са станали отмъстителни, завистливи, лоши един към друг, използвачи, материалисти и т.н., гледайки само личното благосъстояние.. тук имаме един красив момент - създаване на нов живот, жертвайки собствения.. но вас това ви дразни, защото не видяхте тук вашата ценност - егоизма..
41
2
 
9
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
След трансплантация на сърце бременността не е е противопоказана. Някои не си е научил урока.
Спешните медици твърдят друго, че са превели жената жива, интересни противоречия.
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За глупачката са отишли досега стотина хиляди.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия всяка бременна носи задължително в себе си медицинския.си паспорт за БРЕМЕННОСТТА и ако се случи някъде някакво неразположение всеки лекар и болница се ориентират по документите,които съдържат и снимка видеозон,как е възможно жена с трансплантирано сърце да не е под наблюдение в болница още от седмия месец а е оставена да се обяснява сама на всеки случаен медик
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Жената е героиня. Отказала се е от собствения си живот, с трансплантирано сърце, като едва ли са й давали повече от 20 години живот, за да даде нов живот.
37
3
 
10
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Умряла си е женицата! Бог да я прости! Поне вкъщи си е умряла! Народа вече добре знае, че в България лекарите ако те видят, че си зле те гонят от болницата, вследствие на което най-вероятно е болния да умре в линейката, напът за поредната болница, към която е бил препратен! Народа го е страх от лекарите! Емиграцията на лекари срути здравеопазването в България и 95% oт сегашния мед.персонал на всякакво ниво - лекари, зъболекари (пардон, дентисти!), мед. сестри и фелдшери са една отпадъчна шлака!
36
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновни са толepacтите от ЕС.
35
16
 
28
 
! Отговори
Свой преди 1 година
Дядо ми лека му пръст казваше в този кратък и труден живот ако не оставиш поне едно дете то това означава ,че си живял напразно и безцелно .Всички материални и други успехи които сме постигнали ако някой освен теб неможе да им се порадва то няма нужда от тях ти ще си отидеш и няма спомен от теб няма нищо . Няма никой даже да спомене името ти .
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимното писмото от АГ което публикуваха в Блиц потвърдено ли е?

Защото там се разкриват/твърдят други неща!

Накратко майката е закарана жива, контактна и разговаряща в АГ Варна.

Там е починала следствие кръвоизлив и колосална некомпетентност в болницата. Накрая са извикали линейка да я транспортират другаде, но вече късно.

В писмото твърдят, че документите се подправят и официалната позиция на болницата е изопачена да прикрие престъпна некадърност.

Разследване журналистическо има ли?
33
4
 
28
 
! Отговори
SS преди 1 година
Жената е дарила живот, лека й пръст. Хейтърите да се скрият в мишите си дупки!
32
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами следващата да опита раждане в пещера. Още по натурално ще е.
Само дето е взела реда на някой, който наистина се е нужаел от това сърце.
31
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
не сьм предполагала че има толкова безотговорни бьлгари
30
35
 
28
 
! Отговори
онбашията преди 1 година
предпочитам да умра млад ама да оставя деца, отколкото на 100 бездетен.
и това не е въпрос на вкус, тия с "алтернативния" вкус ще го отнесат в гроба със себе си
29
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не е въпрос на личен избор, защото в раждането участват двама човека.
бебето никой не го пита къде иска да се роди.
аман от луди майки !
28
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Случаят май ще се окаже и криминален , вижте в блиц. Докарали са я жива и в съзнание в АГ-то и там са се размотавали и се опитали да я прехвърлят другаде. Сега лъжат че е била вече мъртва и заплашват персонала да лъже...Трябва и прокурор да се намеси май докато не са подправили документите
27
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам, всичко е личен избор. Като се инатиш на мнението на лекаря, какво печелиш и с какво ставаш по-велик. Най-идиотското възприятие у нас е "ние и те лекарите". Това може да е само в ниско цивилизовани общества. Пациента и лекаря не са в различни отбори, както много простаци у нас вменяват.
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. Горката не я съдете сигуно и е взела правилното решение според нея но на 22 какъв опит има ,жалко ,че не е споделила можела е да има шанс.
25
8
 
11
 
! Отговори
така мисля преди 1 година
Ако е *** не ми пука.България се циг-низира страшно бързо и това е пагубно за българския народ.Това е най огромния ни проблем.Ромското развъждане и свободия ще ни довърши.
24
5
 
9
 
! Отговори
dris be ge преди 1 година
spasila se emilata da ne vi gleda typite frozni feisove a sega se navedete i mi produhaite........... smeshni forumni plazmodii
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То заради това отношение е така висока раждаемоста в България.