Температурите пълзят нагоре, утре - до 21 градуса

Сутринта ще е хладна, а през деня - слънчево
9 окт 2017 21:57, Анисия Иванова
1
Температурите пълзят нагоре, утре - до 21 градуса
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса. Сутринта на места в котловините в Западна България ще се образува краткотрайна мъгла или инверсионна облачност. През деня ще преобладава слънчево време.

Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, главно над планинските райони. Ще духа слаб, в източните райони до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 16 и 21 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месец октомври и ще остане без съществена промяна.

Според прогнозата на НИМХ над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари