В Добрич си имат ново бебе – кенгурчето Лили/Лилян!

Майката Барни учи бебето коя тревичка може да яде
12 окт 2017 12:22, Мария Захариева
11
В Добрич си имат ново бебе – кенгурчето Лили/Лилян!
Снимка: Reuters, архив

В семейството на кенгуруто Барни и Кен в Центъра за защита на природата и животните в Добрич се роди бебе, съобщи директорът на зоопарка Севдалина Венкова пред БТА.

Малката Лили или Лилян - защото още не се знае дали е момиче или момче, засега не излиза от торбата на майка си.

Очаква се след половин година наследникът на атрактивните животни да започне да се разхожда самостоятелно и тогава ще бъде претеглен и прегледан от ветеринарите , поясни директорът на зоологическата градина. Дарителите на семейството кенгура - швейцарското сдружение "ПроЗоо Добрич", с чиято подкрепа е изграден зоопаркът, вече са известени за новото попълнение.

След раждането освен зърна и люцерна майката Барни похапва и ябълки и круши и учи бебето от коя тревичка може да опита, разказа още Севдалина Венкова. През идващата зима цялото семейство ще бъде на топло в къщичката си, греейки се на конвекторна печка.

Появата на кенгуруто-бебе е поредното щастливо събитие в зоопарка след раждането на Викинг в семейството на конете на Пржевалски тази пролет, казаха от зоологическата градина.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич се простира върху площ от 160 декара. Зоопаркът, който е дом на 120 животни от трийсет вида, е първата лицензирана зоологическа градина в България. 


11
Още по темата: Добричкенгуру
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имах възможността да посетя зоопарка във Виена.
По филмите съм ги виждал всичките животни, на HD, на 3д, на каквото кажете, но чувството да видиш бяла мечка да плува във вода на 5 метра от теб си е уникално.

Зоопарка в Добрич бе много голям преди да го преместят, сега е център за защита на животни и е само част от това което беше.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да са живи и здрави
9
1
 
0
 
! Отговори
кочо преди 1 година
Вие добре ли сте, 160 дка са нищо за животните, та това е една малка нива, в която са затворени животните. Разбира се, че е по-естеатвено да гледаш как лъв ловува без външна намеса, отколкото лъв, на който хвърлят пържолки. Усещали животното, какво усещате едни ограничени и залибяли животни, които няма да оцелеят в естествена среда.
8
0
 
2
 
! Отговори
Бау преди 1 година
красавица <3
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво за малкото кенгурче :D По *** име от Лилян не можаха да измислят...
6
0
 
7
 
! Отговори
Онуфри преди 1 година
До Анонимен, коментар 3
Прав/а сте, но зоопаркът в Добрич е различен. Той е много голям и животните са в естествената си среда, почти на свобода. Не знам защо го наричат 'зоопарк', по-рано се казваше 'Център за защита на животните и природата'.
5
0
 
8
 
! Отговори
tipman преди 1 година
До Анонимен
Приятелю,
Зоолгическата градина в Добрич е доста по-различна от другите - направена е като голям парк. И най-важното клетките на животните са много големи. Само на мечките е колкото половината Варненски зоопарк.
А и да видиш животни наживо - не е като по NG Wild и Animal Planet !
4
1
 
7
 
! Отговори
sperko преди 1 година
До 3
Уважавам чуждото мнение, но съм длъжен да те уведомя, че мисленето ти е много грешно. Телевизията не може да се сравни с това да видиш екзотично животно на живо. Да научиш нещо - да, но не и да го почувстваш. Относно тъжните животни зад решетки - това е въпрос на стопанисване на зоопарка. Лек ден!
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зоологическите градини са отживелица. Били са популярни преди 100 - 200 години, когато това е бил единственият начин, простолюдието да види екзотични животни в собствения си град/държава.
Сега е различно. Човек има възможност да гледа хиляди документални филми, показващи диви животни в естествената им среда. Доста по-интересно, отколкото да наблюдаваш тъжни животни зад решетки.
2
2
 
9
 
! Отговори
андрей преди 1 година
това е чудесно, НО
трийсет се пише тридесет
1
0
 
10
 
! Отговори
Мисли преди 1 година
БРАВО !