Теменужки "Мамут" ще ухаят в ботаническата градина в Балчик

В парка ще бъдат засадени 120 000 цветя
13 окт 2017 21:34, Анисия Иванова
4
Теменужки "Мамут" ще ухаят в ботаническата градина в Балчик
Архив: Булфото

Теменужки-гиганти от рода "Мамут" ще ухаят в Университетската ботаническа градина в Балчик. За началото на есенната кампания в парка, в който ще бъдат засадени 120 000 цветя, отгледани от семена, съобщи ръководителят на Ботаническата градина Валя Машкарова.

Цветът на теменужката-великан - обагрена в розово, с тъмновиолетови "очи", достига десет сантиметра в диаметър, поясни ландшафтният архитект в парка Мариана Димитрова за БТА.

По думите й "Пинкбери" е сред трийсет и седемте нови сорта теменужки, с които градинарите през идващата седмица започват да оформят цветни фигури в парка. Теменужки с къдрави цветове и с "котешко лице" са част от новите атракции.

Започва и засаждането на луковиците на пролетните цветя. Нови двайсет сорта лалета ще разнообразят парковия пейзаж още през март, казаха ботаниците. "Негрита" от рода "Папагалови" е в тъмнолилави до черни багри.

А "Бел епок" от рода "Божуровидни" се очаква да разцъфти в бледо розово до кафяво. Заедно с 60 000 лалета градинарите ще засадят за пролетния сезон и 30 000 луковици на нарциси, зюмбюли, фритиларии и други. Ако зимата се случи по-мека, първото лале - "Джузепе Верди", може да разтвори цвят още през февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Ако някои град в които се е закрило сметище върху него може да се направят огромни парници. Такива големи парници има в Турция. В тези градове където си имат ботаническа и зоологическа градина, могат да направят парници. Така ще създадат много работни места и бизнесът ще процъфтява.
3
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 6 години
От ЕС ни задължават всички сметища да бъдат закрити. След като бъдат покрити с пръст хубаво ще бъде да се направят върху тях увеселителни паркове, ботанически и зоологически градини. Тези атрактивни неща са необходими за разнообразяване на ежедневието и отмората на хората.
2
0
 
2
 
! Отговори
възхитен преди 6 години
Окръжните градове трябва задължително да имат ботаническа и зоологическа градина. Растения и животни могат да си разменят и подаряват с други градини от различни градове по между си. Освен това трябва да имат и разсадници за дървета, за да ги засаждат по улиците и в горите. Много пожари стават и горите трябва да се залесяват за да спасим природата. От дърветата жълъди падат които трябва да се засаждат вместо да ги мачкат автомобилите. Ученици могат да свършат тази полезна работа.
1
0
 
2
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 6 години
Ботаническата градина в Балчик е прекрасна. Подобни ботанически градини трябва да се направят във всеки град. Защото има много пустеещи земи където в тях изхвърлят всевъзможни ***. Ботаническите градини са прекрасно място за релакс и наслада на очите. Така всеки град ще се разкраси и ще се гордее с ботаническата си градина.