Питбул хапе дете на улицата. А последствия ще има ли?

Ако квалифицират ухапването като леко - разследване няма да има!
17 окт 2017 09:47, Петя Славова
36
Питбул хапе дете на улицата. А последствия ще има ли?
Снимка: архив, Reuters

Още не е ясно какво ще се случи със собственика на питбула, който нахапа дете на улицата в Кърджали.  Момиченцето, което е на година и половина е настанено в болница в Пловдив.

Още по темата

Агресивното куче се разхождало без каишка и намордник, а мъжът, който бил с него е задържан и в последствие освободен, защото не бил собственик на животното, съобщи Нова тв.

В петък вечер около 19:00 часа детето е нападнато от кучето на пазара в Кърджали. Момиченцето на година и половина било с баба си.

Детето е откарано в детската хирургия на университетската болница в Пловдив. Минути след инцидента кучето е заловено и откарано в общинския приют в Кърджали. Засега не проявява агресия.

Мъжът, който е бил с питбула е задържан и по-късно освободен. Оказва се обаче, че не той е собственик на кучето.

Истинският подал сигнал за кражбата му предния ден. А родителите искат сурово наказание.

Разследването обаче може да бъде прекратено, ако нараняването на детето бъде квалифицирано като леко. Родителите могат сами да заведат дело.


36
Напиши коментар Коментари
34
5
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 9 месеца
Повечето кучкари са свестни хора. Факт. Познавам много кучкари. Факт е и че тези, които са против кучкарите най-често не са свестни.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кучкарите са сред най-неприятните хора. Факт.
Познавам много.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фандъкова е защитница на кучкарите и автоталибаните. Те са и основният й електорат.
Хич не й пука за нормалните граждани на София. Тези, които сме се родили тук.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-хахави са тези с котките, но понеже хората ги е страх повече от кучетата, отколкото от котките, давайте да лаем само по кучетата. Не е нормално вместо с внучето, да се снимаш с котка на рамото.
30
3
 
2
 
! Отговори
casi преди 9 месеца
А бе я вижте дядо Иван от Лозеница с какво хубаво коте е на рамото,стига с тея кучета-зверове.
29
0
 
10
 
! Отговори
Име преди 9 месеца
Собствениците са виновни. Лично съм свидетел как към кучето на мой познат се спусна от нищото озверял питбул и започна да го хапе по корема. Оказа се, че боклукът, който се води "Собственик", държи кучето в тъмен гараж без вода и храна и на 3-4 дни го пускал да се оправя. Какво да го направиш този?!?! Ако имаше дете вместо нас, щеше да е детето, това животно просто не беше на себе си.
28
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Агресивни породи кучета няма. Собствениците им ги превръщат в агресивни кучета и това може да се случи с куче от всякаква порода. Тогава вече голямо значение има силата и характера на породата. Това, че в някои държави са забранени някои породи кучета е заради две неща - много хора ги е страх от кучетата, понеже не знаят какво е това куче и второто е славата, която е създадена за определени породи кучета, най-често специално обучавани за кучешки боеве.
27
2
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 9 месеца
До: номер 23

Агресивни породи кучета има. Тази за която писах в предишния си коментар е една от многото. И както вече казах е забранена в САЩ.
Само на някои места, например в Union County, щата Кентъки, има ограничения на тази агресивна порода (vicious breed) кучета. Регистрират се и се плаща такса 50 долара.
В повечето щати има пълна забрана!
Тук в България обаче е "Дивият Изток". Всичко е разрешено. Сигурен съм че и алигатори можем да си отглеждаме.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А сега да се види и кой е приел жалбата със стара дата?
Защото тази жалба за кражба на кучето от предният ден, не ми се вярва да е била внесена в полицията до времето на инцидента.
25
2
 
3
 
! Отговори
Котколюб преди 9 месеца
До До Котколюб
....черепни кутии)
24
4
 
6
 
! Отговори
Котколюб преди 9 месеца
До До Котколюб 23
Хапченцата , оли!
Комлексарчетата като теб разхождат големи кученца, защото имат малки..
23
5
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 9 месеца
А как е в Америка?
Значи, кратка справка показва, че в САЩ породата Американски Пит Бул Териер например е строго забранена. Това означава забрана за развъждане, отглеждане, притежаване и т.н. и т.н. изобщо не трябва да съществува!
Ако обаче на улицата ви хванат да си разхождате кучето без да е вързано задължително на повод - каишка, синджир и т.н., наказанието е 6 месеца затвор!
Ефективно! Няма значение дори да е Китайски Пекинез или Италианска Болонка!
Не знам ако ухапе човек какво ще ви правят
22
14
 
3
 
! Отговори
До Котколюб преди 9 месеца
Агресивни породи кучета няма, но такива като теб никога няма да го разберат.
Знаеш ли какви болести и бълхи пренасят котките, които храниш до блока си? Котколюб!!! - такива трябва да се ....
21
3
 
18
 
! Отговори
Котколюб преди 9 месеца
Всички кучелюбци, отглеждащи агресивни породи кучета, да слагат намордник на своите "любимци"!
Нарко ман с питбул, всеки ден се мота пред блока, кучето му веднъж нападна детенце!
20
6
 
9
 
! Отговори
До 19 Гост преди 9 месеца
Няма опасни породи кучета.
Има собственици, които възпитават агресивни кучета от всякакви породи.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знам по каква причина всички кучета мразят индийци -турци
18
3
 
15
 
! Отговори
Гост преди 9 месеца
1.Това което се е случило с детенцето е ужасно, дано се оправи бързо и без последствия, значи щом всички искат да е хуманно отношението към това куче нека собственика му да плаща издръжката му на приюта докато това куче е живо и да стои там в клетка ясно е че е опасно.
2 Да се въведе тотална забрана за отглеждане на опасни породи кучета, сурови глоби и наказания за собствениците на вече регистрираните кучета които ги пускат без каишка и наморник.
Не са виновни само хората виновна е и държавата.
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Принципно питбулите са си съвсем мирни кучета, ако собственика им не ги направи агресивни. При това питбулите не са особено едри, а и това е общо наименование на няколко породи различни кучета. Като ви кажа, че еди-кой си има американски стафордширски териер, дали ще се сетите, че и това куче е от питбулите?
16
1
 
20
 
! Отговори
FAKTI преди 9 месеца
Този, който е разхождал ппесса е БАЩА на собственика, а кучкарят мръъсен живеел в Швеция и оставил стария си баща да го пази. Защото в Швеция ако се случи това-отива в затвора, а питбул дори не може да имаш изобщо. Хакнете им и на двамата по 5000 лева глоба, убийте песа, а пострадалите да заведат дело за 50 000 лева щети и нека пак да гледат зли кучета.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И нас тази мания да се отглеждат големи и опасни кучета трябва да се наказва жестоко!!! В съседния вход има една *** която отглежда Ротвайлер. Пред входа има кашпи, опикани и о:::рани от това куче. Да не мислите, че е почистила поне един път? Мирише на ***, гнусно и гадно! Минават много хора, деца, изсъхват тортите и е изчислено, че около 2ТОНА на година се дишат само в София. Къде са властите, общината, МВР? А България е на 1 място по кучешка тения!!!