Пуснаха парното в 70% от пернишките жилища

Около 20 000 са абонатите на "Топлофикация" - Перник
24 окт 2017 20:04, Анисия Иванова
8
Пуснаха парното в 70% от пернишките жилища
Архив: Булфото

Пуснато е парното отопление в 70 процента от жилищата в Перник, ползващи услугата на местната "Топлофикация", съобщи директорът на предприятието Любомир Спасов.

Около 20 000 са абонатите на пернишкото топлоснабдително дружество. Половината от тях са подписали индивидуални договори "лоялен клиент", съобразно който ползват отопление на цена 1,20 лв./кв.м жилищна площ.

Сумата е твърда за всеки месец през отоплителния сезон и се равнява на квадратурата на дома, независимо от консумацията на топлоенергия. Освен това се заплащат и 20 лв. за топла вода ежемесечно, без значение на ползваното количество. Тарифата за водата остава в сила и през лятото.

Договорите за лоялни клиенти бяха въведени за първи път през 2015 г. при цени 1 лв. /кв.м жилищна площ и 15 лв. за топла вода ежемесечно, като бяха сключени за двегодишен период.

Сега дружеството вдигна цената на парното с 0,20 лв./ кв.м жилищна площ и с 5 лв. за топла вода. Вече "Топлофикация" допуска до услугата и клиенти с неизплатени стари задължения, които се разсрочват.

От привилегията, наречена "договор за лоялен клиент" се възползват освен битови абонати и фирми, обитаващи помещения в сгради етажна собственост.

Гражданите които не желаят да сключват такъв контракт, но плащат редовно сметките си, ползват 13,7 на сто отстъпка.

На 42 млн. лв. възлизат несъбраните вземания на "Топлофикация" - Перник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Перничани са пичове.А ти си селинджър от Ямболско. Признай си.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с парно и без парно, перничани са кръгли едеоти!
2
6
 
2
 
! Отговори
Tai преди 6 години
Ква е тая *** новина 90% от новините ви не струват
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също искам да благодаря на ТЕЦ защото това лято за първи път от много години не ни спираха топлата вода.Зная че обикновено я спират за да правят профилактика, но тая година как го направиха така, наистина не разбрах.Направо са магьосници.