Наводнения в Бургаско: Един човек се удави, жена е в неизвестност

77 души са поискали да бъдат евакуирани от наводнените си домове
Обновена: 25 окт 2017 11:47 | 25 окт 2017 08:39, Елка Василева
49

Наводненията в Бургаско взеха жертва. Един човек се е удавил в село Полски извор. Приливна вълна е заляла къщата му, докато той е бил на първия етаж, но мъжът не е успял да се спаси, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR от Бургас Стилиана Георгиева.

Самоличността му все още не се съобщава.

Пътят към селото в момента е затворен.

В спасителните операции са се включили водолази, помощ се е извършила и с тежка верижна техника.

В село Черни връх има жена в неизвестност. Тя е подала сигнал на телефон 112, но засега спасителните екипи не могат да я открият, съобщи bTV.

77 души са поискали да бъдат евакуирани от наводнените си домове. 8 екипа пожарникари са на терен. В спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".

В Камено е обявено бедствено положение, в Бургас на този етап то е частично.

Още по темата

Вследствие на проливните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са залели пътища и жилищни постройки в селата  Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. Пострадали са и части от кварталите на Бургас „Меден Рудник”, „Горно Езерово” и „Долно Езерово”.

В село Трояново са отнесени цели улици, както и площадът. Спасителните екипи не могат да стигнат до селото, защото цялото населено място е под вода.

Населени места  без електричество са - селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, но поради наводненията, същите трудно достигнат до местата на авариите.

В селата Чукарка и Драгово също е прекъснато електроподаването, екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: наводненияБургаско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, НЕКВИ МАЛКИ ЯЗОВИРЧЕТА... А ОНЯ, ДЕТО ГО ЗНАЕМ КАТО АНТОН ИВАНОВ, АКО БЛИКНЕ....ЖАЛНА Й МАЙКА НА ЦЯЛА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има скъсани диги на язовири. Не е причината само дъжда. Тези язовири искат подръжка а са оставени на милоста на природата.
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по-зле ще става - следствие от изсичането на горите.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам се кой ще понесе отгворността за десетките загинали в мирно време българи от един нищо и никакъв дъжд.Пак ли никой. И отново ли ще е виновно само времето.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност "Меден рудник" няма как да се наводни, но всички райони около него могат и така той става нещо като остров.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тая "приливна" вълна!Децата отдавна знаят, че прилив и отлив са двете части от периодичното вертикално колебание в нивото на всеки значим воден басейн - океан или море, и се дължат на циклично настъпващите изменения в положението на Слънцето и Луната. Както и че след всеки прилив неизменно следва отлив. Тогава защо никой не говори за последвалата "ОТЛИВНА" вълна...В хидрологията това явление се нарича "висока вълна"
34
5
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Редовно ти предлагам да си пиеш хапчетата ,че си се пристрастил към американската мечта.Предлагам ти и шоково лечение с видео-разходки из Детройт !
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрацията и капитализма са две различни неща. Аз искам да живея свободна с демократични закони страна, пред които всеки е равен- Германия. Демокрация обаче не означава свободия, както криво се разбра в България.Демокрацията не е убила сама по себе си никой, Kомунизма и фашизма са друго нещо.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА НИКАКВО ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ ПРИЧИНЕНО ОТ ХОРАТА ,ИМА ЗАТОПЛЯНЕ ,ЗАЩОТО ИМА МНОГО ПОВИШЕНА СЛЪНЧЕВА АКТИВНОСТ,ЗАТОВА СА И ТЕЗИ НАБЛЮДАВАНИ ОТ АСТРОНОМНИТЕ ТЪМНИ ПЕТНА ПО СЛЪНЦЕТО И ЗАЧЕСТИЛИТЕ СЛЪМНЧЕВИ ИЗРИГВАНИЯ И МАГНИТНИ БУРИ, СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ ОБАЧЕ ИЗПОЛЗВА ЛЪЖАТА ЗА ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ ДА СКУБИ ДЪРЖАВИТЕ С ДАНЪКА ВРЕДНИ ЕМИОСИИ И ДА НИ ТРОВЯТ С КЕМТРЕЙЛЪРС,ЗАТОВА ПРЕЗ 2015 Г- 50 ВИДНИ ЗВЕЗДИ ОТ ШОУ БИЗНЕСА В САЩ СРЕД КОИТО ПРИНС ЧАРЛИ ШИИН ТРАВОЛА НАПИСАХА ПЕТИЦИЯ ДО ОБАМА ДА СПРЕ КЕМТРЕЙЛС
31
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Климатичното оръжие -Кеммтрейхлс(самолетите със следите) в действие. Откак дадохме безплатните бази на САЩ у нас и започнаха да ни ръсят отгоре с тази гадост започнаха и тези природни стихии и катаклизми.Имаше един журналист от Тв СКАТ с фамилия Фартунов ,който редовно правеше предаване на тази тема и призоваваше хората да протестират срещу това да ни тровят от въздуха ,но същия беше блъснат с кола и умря,а водача на автомобила не беше заловен защото избяга от мястото на катастрофата
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски е виновен.
29
7
 
28
 
! Отговори
попо преди 6 години
Топ новината за поредната гавра на правителството се потулва много бързо от сайтовете и телевизията !
28
8
 
39
 
! Отговори
попо преди 6 години
Тиквун щял да проверява за фалшиви болнични ! А КТБ за фалшиво фалирване провери ли ? А Москов за фалшивите ваксини ? Няма ли Всевишния да те прибере най-накрая .
27
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха и това в най добрия за живеене град. Гордостта на крадливите Суджуци.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На калпавия конструктор на тунели,глобалното затопляне му е виновно.
25
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да дадем повече пари на Меркел за да бори глобалното затопляне за да има в Германия мегаполиси които да замърсяват околната среда.
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин и ескимосите са виновни.
23
8
 
27
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Цяло лято нямаше дъждове сега изведнъж посред зима заваля потоп. Глобализма и глобалното затопляне и глобалните промени не са виновни. Също и урагана Офелия. Да живее демокрацията изсичането на горите внасянето и произвеждането на милиарди автомобили да живее капитализма.
22
2
 
13
 
! Отговори
гост преди 6 години
Ало весникарите , сложете актуална снимка днес рано сутринта минавах от това място и няма наводнено.
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можеш да противостоиш на законите на физиката. Корекциите на коритата на реките, сечта и изкуствените прегради за водата водят до това. Особеностите на релефа в България допълнително създават затруднения. Спиране на сечта над 500 метра н.в. за корпоративни нужди и управление на речните корита в ниското, това е спасението.