Сред писма и снимки: Пратка с хероин за затворник във Варна

Осъдиха условно 21-годишна жена, която се признала за виновна
25 окт 2017 18:24,
1
Сред писма и снимки: Пратка с хероин за затворник във Варна
Снимка: Flickr.com

Осъдиха условно млада жена, изпратила хероин във варненския затвор, съобщи Информационна агенция "Черно море". Предадената на съд за държане и опит да разпространи наркотични вещества сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, като прие да търпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и половина с 3-годишен изпитателен срок. 21-годишната подсъдима се призна за виновна.

На 15 октомври 2015 г. във Варна тя държала 0,45 грама хероин и направила опит да го разпространи на затворник, с когото се запознала по интернет. Младата жена започнала да ходи на свиждания на задържания във варненския затвор, след като двамата се сближили.

През октомври 2015 г. тя решила да му изпрати хероин в затвора с пощенска пратка заедно с тетрадки с писма и свои снимки.

За да не бъдат разкрити - тя като изпращач и приятелят й като получател на пратката с хероин, 21-годишната жена посочила на плика като получател съкилийник на задържания, а себе си подписала с други имена.

По системата за оценка на риска служителите от затвора проверили и установили наличието на наркотик в пратката. Посоченият като получател отрекъл да познава лице с посоченото измислено име. По снимките й, с които разполагал приятелят й, и чрез графологическа експертиза на надписа върху плика авторството на 21-годишната жена било установено.

Споразумението е било одобрено от състав на Варненския окръжен съд и е влязло в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Студент преди 6 години
Във варненския затвор колко килобита в секунда е Wifi, че в Студентски град за нищо не става.