Хитрино се възстановява: 15 от новите къщи са почти готови

Собственост забавя изграждането на една от тях
7
Хитрино се възстановява: 15 от новите къщи са почти готови
Снимка: архив, Булфото

Десет къщи, които се строят безвъзмездно от Камарата на строителите в Хитрино, са готови на 85 процента. Изграждането на една закъснява поради причини, свързани със собствеността на имота, съобщи кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, предаде БТА.

От 13-те къщи, които ще се изградят в населеното място със средства от Социалния фонд, 5 са готови на 70%, 5 са на етап полагане на основи, а строителството на три къщи все още не е започнало, но проектите им са изготвени.

"Забавянето на строителството им е поради проблем с имотите, които са наследствени", отбеляза Исмаил.

По думите му, през зимата се очертава само трима жители на Хитрино да се наложи да живеят във фургон, но двама от тях имат възможност да живеят и на друго място.

"Най-тежкият случай е на Николай Цачев, за който или ние ще се грижим, или ще го настаним в социален, или старчески дом", уточни Исмаил.

По думите му, вече са напълно ремонтирани покривите на 37 къщи в Хитрино, по 14 се работи, а за още 15 покрива предстои да се сключат договори.

"Ако някъде не може да се направи основен или частичен ремонт, ще пратим майстори, които ще отстранят евентуални течове, за да могат хората да обитават къщите си през зимата", допълни Исмаил.

"Ако някой си е мислил, че в рамките на седем, осем, девет месеца ще заличим всичко и няма да има следа от инцидента в Хитрино, мисля, че с подобни ситуации не се е занимавал. Ние, като екип, от Обществения и Общинския съвет, имаме амбицията това, което правим за възстановяването на Хитрино, да бъде като показно за страната как се излиза от подобна тежка ситуация", каза още Исмаил.

На пресконференция той направи отчет на изразходваните средства за възстановяване на Хитрино и за извършените строително-ремонтни дейности в населеното място.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
идва 10 декември
годишнината от взрива
чакаме снимки
3
6
 
11
 
! Отговори
Сп€€нс преди 1 година
По закон всякакви подаръци , дарения , наследства и др.под. трябва да се обявят в данъчната декларация, като се дължи данък. Любопитно ми е кой ще го плати , държавата , дарителите или хората сдобили се с нова къща.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то има снимка към новината. Не виждаш ли,че всичко е готово. Липсва само фасадното осветление и фонтана.
1
3
 
25
 
! Отговори
А! преди 1 година
Що ги не снимахте като са готови?
Съвсем за лапнишарани ни имате!