Защо падат асансьорите и ние политаме с тях?

Неангажирането с поддръжката им води до много негативи
17 ное 2017 19:30, Екип на Bloomberg
10
Защо падат асансьорите и ние политаме с тях?
Снимка: Pixabay

За момента няма пълна информация и анализ за броя на неизправните асансьори в страната. Това каза Емануела Фролошка от Фондация "Асансьорна безопасност" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ би имало значителен ефект, ако бъде направен анализ на съоръженията в страната, защото така може да се установи какъв е процентът на наистина опасните асансьори в страната.

„Защото старостта сама по себе си не е най-основния фактор, който може да доведе до износването на едно съоръжение. Всъщност качеството на експлоатация на машината от страна на ползвателите, както и качеството на техническата поддръжка и контрол, са факторите, които могат могат да повишат безопасността“.

Фролошка посочи, че в множество етажни собствености хората не осъзнават, че те самите се водят собственици на тези съоръжения.

„Ако имате жилище и нотариален акт, в него са писани общи части, едно от които е асансьора. Хората трябва да го проумеят. Асансьорът е тяхна собственост. Неплащането и неангажирането с поддръжка на това съоръжение води до много негативи“.

Как фондацията информира най-малките за безопасно използване на асансьори и ескалатори? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
С много редки изключения хората се циraнят за всичко, което е извън стените на апартаментите им, а иначе третират общите части като свои когато е за ползване но пак не плащат на кооперацията. Изобщо - българи..
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До шматка
всичко това го правят тлъстите богати герберунгели. Ние ядем боб.
8
1
 
4
 
! Отговори
СТАРИ АСАНСЬОРИ преди 10 месеца
Във всеки блок живее поне един, който все някога ще пропадне с асансьора. Рано или късно. В някои блокове са повече.
Това е като руска рулетка, не се знае до последно кой ще е.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Наш Андрешко като му кажеш дай 10 лв. за асансьора те псува . В Западните държави си има фирми за подръжка на сградите . Минават , ремонтират каквото трябва и получаваш сметката в къщи . Не плащаш , продават ти апартамента . Това е .
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Работил съм като асансьорен техник 15 години по живково време. За да работи една асансьорна уредба качествено трябва подръжката да е на високо ниво. Неможе да хванеш някой от улицата да му облечеш гащиризона да му дадеш една чанта с инструменти и да му кажеш отиди да оправиш асансьора! Няма как да го оправи камо ли да знае как се подменяват износените части. Къде са училищата за асансьрни техници? Няма ги. Няма и подготвени кадри. Е как ще работят тези асансьори без подръжка? Ами ще падат.
5
3
 
3
 
! Отговори
ДО НОМЕР 4 преди 10 месеца
Това трябва да се приложи и за неподдържани сгради( външно- паднали мазилки, рушащи се и застрашаващи преминаващите и т.н), след неизпълнение в срок по предписание от общината на съответната сграда
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 1
Който няма възможност да си поддържа собствеността, в т.ч. и общите части продава и отива в малка къщичка на село (там може и в кочина да си живее по негов избор, стига да не пречи на околните) или в по- малко жилище. Разни тарикати дето не плащат общи разходи или се крият, след натрупване на определена сума, определена от Общото събрание на Етажната собственост трябва да могат по бързата процедура да си изкарат Изпълнителен лист и запор на имота
3
3
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 10 месеца
До За съжаление
Добре беше времето със съветите, но Брежнев умря и следващите охладняха към бай Тошо.Накрая Горбачов ни ритна, а това беше добре дошло за българските продажници.
2
2
 
22
 
! Отговори
шматка преди 10 месеца
До 1

А да си купиш "нов"Форд Орион имаш.
Да хвърляш пачки от балкона имаш.
Нов тв имаш
Пари за нет тв и телефон имаш

А за това което може да те убие нямаш.
1
8
 
15
 
! Отговори
За съжаление преди 10 месеца
Защото нямаме пари даже да пребоядисаме това, което беше посторено по времето като бяхме със съветите.