"Развъдник на ужасите" край Варна - 15 кучета, кожа и кости...

Всичките имали рани, оставяни били с дни без храна и вода
27 ное 2017 18:45, Златко Желев
41
"Развъдник на ужасите" край Варна - 15 кучета, кожа и кости...
Снимка: "Монитор"

Разбиха поредния нелегален развъдник за кучета край Варна. Проверката била извършена по серия сигнали и е проведена в петък. 

В нея, под полицейска охрана, са участвали представители на фондация "Лъки Хънт" и Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.

Сигналите за "мястото на ужасите" постъпили от няколко живеещи наблизо, които били подложени на системен тормоз от страна на отглеждащите кучетата. По тяхна информация, имотът бил собственост на починал варненец, чиито наследници не можели да влязат във владение, защото били заплашвани и гонени от самонастанилите се в него мутри.

"При първоначалното ни посещение, на мястото се натъкнахме на поне 15 кучета, вързани със синджири и въжета с дължина не повече от метър. Те лежаха в калта, а пътеката, която водеше до тях, беше осеяна с кости и части от животни, с които са ги хранили", описват гледката зоозащитниците пред "Монитор".

Всички кучета били кожа и кости, с открити рани по тях, с липса на каквато и да е храна и вода и елементарни условия за предпазване от дъжд, сняг и студ. При проверката в една от паркираните коли в имота е бил открит и импровизиран ветеринарен кабинет, където с подръчни материали са били "лекувани" ранените животни.

По информация от съседи кучетата, които били в по-тежко състояние или не издържали на опитите за лечение на "стопаните", били убивани, а труповете им изхвърляни в съседния парцел.

По време на проверката стопаните на нелегалния развъдник се държали изключително агресивно и нагло, като заплашвали всички, обиждали и дори се опитали да избягат с част от кучетата, но бил спрени.

Всички спасени кучета са конфискувани и ще получат шанс за нов живот. Със заповед на ОДБХ-Варна те вече са под опеката на фондация "Лъки Хънт". Там ще бъдат прегледани, лекувани и настанени в центъра до приключване на следствените действия, след което ще бъдат предадени за осиновяване.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
valeri67 преди 1 година
Нещо псетата станаха много?!
33
0
 
2
 
! Отговори
Газар преди 1 година
До HeinrichHimmler

Ей ф.ашага ай цу цвайн цу трай цу Хитлер дрън заслужаваш да те пратят в Сибир да бършеш г.ъзовете на ескимосите и чукчите
32
0
 
4
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
До Газар
Много рязко ми се прииска да ти вържа и на теб една тенекия и да ти счупя костите на задника, докато не припаднеш от умора, че да си седнеш на него, въпреки болката!
31
1
 
5
 
! Отговори
Ima li преди 1 година
РАЗСЛЕДВАНЕ за този случай?:1.КОИ са тези индивиди, които отглеждат БОЙНИ КУЧЕТА?2.Къде и кои са , които залагат?3.ЗАЩО с такъв МИЛОЗЛИВ тон е написана статията? 4.ЦЯЛАТА ДЕЙНОСТ е ПРЕСТЪПНА; хранили са ги с малки прасенца и др. дребни животни: ТЕЗИ КУЧЕТА НЕ СА ВЕЧЕ за приют и ОСИНОВЯВАНЕ, а за ЕВТАНАЗИЯ!!!!5.Държавата в лицето на съответните министерства да организира ЗООПОЛИЦИЯ от интелигентни, компетентни, умни и разсъждаващи хора, които да действуват според ПРИЕТ ЗАКОН, а не по "милозливост
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Важи с пълна сила за Бълxария и невероятно глупавото и население. Винаги ме е било срам, че част от тази прогнила "нация".

Като те е срам, ....***, спри да мърсиш езика ни докато се мъчиш да членоразделяш на него.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Газар

Комплексарче, пии си хапчетата и се връщай в дупката, от която изпълзя! Сред нормални хора нямаш място, то се вижда!
28
2
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Всеки божи ден по една камара *** се опитва да потвърди че Вежди е много прав...Тъжна и болезнена истина...
27
0
 
19
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Противни и безсърдечни 'хора'. Това според мен е развъдник за бойни кучета. Така като им гледам вида на снимките. Шанса да ги осъдят е нулев, но се надявам на солидна глоба :(
26
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" Махатма Ганди
25
0
 
17
 
! Отговори
Z. преди 1 година
Тукашните неграмотни тролове, които подозирам, че е само един, му пожелавам така да го вържат и погледат известно време, докато умре от глад, страх и от раните си.
В Мутроландия и троловете са прости.
А БАБХ отново нищо не разбрал...
24
16
 
9
 
! Отговори
varg преди 1 година
Те българите станаха кожа и кости благодарение на демокрацията,вие за едни хайти сте се разтревожили.
23
0
 
3
 
! Отговори
Борнео до 22 преди 1 година
Вече е ноември и вали сняг.Май май, май по-добре да не хвърляш боб с обвинения защото ако имаш факти по въпроса с "усвояването" ги покажи с профил от социална мрежа! Ще имаш възможност да го докажеш в съда или ще си социално слаб до края на съществуването си.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това развъдник ли е, или приют? От разни европейски фондове май дават доста пари за кучешки приюти и този вероятно е точно такъв. Тези явно прибират парите, а кучетата морят.
Защото аз не мога да си обясня как в развъдник, ще оставят кучетата си да мрат от глад и болести. Просто е, в такъв вид никой няма да ги купи, а развъдниците нали това им е целта, да въдят и продават кучета.
Така, че не е лошо малко да изяснявате за какво пишете.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
olooo tiq ot 4 lapi ..ko stava ne hranite ku4etata nali ste golema rabota brq...:)
20
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако трябва да избирам на кого да помогна на бездомно куче или на балкански селянин , кучето винаги ще спечели.
19
3
 
17
 
! Отговори
Гостенка преди 1 година
Мръсни и жестоки ***, това което сте направили с безащитните животни да ви се върне многократно на най милото!!№
18
4
 
18
 
! Отговори
MAD преди 1 година
Ами нищо не пише за "стопаните" стях, какво? Или и те са под чадъра на герб. БОЙКО ДОКАГА МУТРИ БЕ.
БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ. БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП. НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД МУ ТРЯБВА НОВИ УПРАВЛЯВАЩИ
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Само да не бъдат

И аз не искам песове с човешки глави да диктуват патологията си на обществото. Само като ви погледне човек и му се повръща от тлъстите ви мутри и задааници. Да има колай ще изплюскате и родата си. Жалки сте, жалки.
16
4
 
17
 
! Отговори
Аз съм си преди 1 година
пътеката, която водеше до тях, беше осеяна с кости и части от животни, с които са ги хранили- най вероятно живи котки, дребни кучета и всичко друго, което им хрумне. Това си е част от обучението за боеве- държат ги гладни и им пускат жива стръв.
И ще ги пуснат за осиновяване, а разни кучезащитнички, който нямат силата коте да удържат ще ги осиновяват. И после ще четем в новините как ” той не е агресивен, просто детето дишаше агресивно”. На запад такива кучета се приспиват, нищо че не са виновни.
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измислина статия.
Първо: Няма как в развъдник кучетата да са кожа и кости. Все пак те са за продажба.
Второ: По същата причина няма защо да ги убиват и изхвърлят в съседния двор.
Трето:Държани са без храна и вода, а между тях имало кости и части от животни, с коита са били хранени.
Четвърто: Никой не прави импровизиран ветеринарен кабинет за 15 кучета.
А твърдението, че "мутрите" са били обиждали, направо ме разплаква.