Рекорд: Гръмнаха 330-килограмов глиган. Бивните му - 22 см

Той е най-големият, уцелван някога в Югозападна България
41
Рекорд: Гръмнаха 330-килограмов глиган. Бивните му - 22 см
Снимка: "Монитор"

Ловци от гърменското село Дебрен отстреляха 330-килограмов глиган миналата събота. Той бил повален само с един изстрел от един от най-опитните авджии в селото – Орхан Гавазов.

Това е най-големият глиган, уцелван някога в Югозападна България.

Голямото прасе е повалено в местността "Шейнското" над село Дебран в Западните Родопи с активната подкрепа на кучето гонче на Гавазов, пише "Монитор". То надушило следите на глигана и го подгонило. Така дивото животно попаднало точно срещу дулото на ловеца.

"Прасето е най-голямото, което сме отстрелвали досега. Тежи над 330 килограма, а двете му бивни зъби му са дълги по 22 сантиметра. Това е първият голям успех за колегата този сезон", коментираха с благородна завист членовете на ловната дружинка в Дебрен.

Според местните последният повален глиган е създал много неприятности на хората, като опустошавал нивите и реколтата им.


41
Още по темата: ловецпрасеглиганбивни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ловджийството си е чист келешлък.
34
2
 
5
 
! Отговори
д-р Зорге преди 1 година
Това ощавено прасе е пълно с трихинелоза
33
2
 
5
 
! Отговори
hahhaha преди 1 година
Ей веганчета , имате ли си на идея тая *** какво прави на добрите картофчета ;) аууууу, не ми се мисли. Гадно *** такива !
32
0
 
3
 
! Отговори
Абориген преди 1 година
Оня ден и аз отидох за риба и по едно време гледам един глиган плува към моята лодка. Почудих се почудих се па го закачих на куката.. ей голяма борба беше ама накрая го уморих...
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орхане, аркадаш, ти гръмна домуза, ашколсун !
Ама Мохамед нали заръча да не кусвате домузи ...?!
Или, както казваше старият дядо Али:
- Абе чоджум, щом е под покрив - може, разрешено е” и весело отпиваше от руйното вино, пък замезваше с джумерки от закланото, преди час, хайванче на име Гоце :)))
30
2
 
3
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Като гледам снимката,глигана е поне 600 кила.
29
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да убиваш живо създание за кеф е садизъм.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Паци яде ли бронебойни подкалибърни?
27
2
 
17
 
! Отговори
30-06 преди 1 година
Това прасе е около 200 килограма, защо пишете глупости? Иначе добра слука
26
5
 
23
 
! Отговори
До Агджата преди 1 година
Аз така като гледам,как ловците са развъдили дивечът,направо. ...елен връз елен,прасе до прасе.От фазани и патици,слънцето не можеш да видиш.А пък в язовирите толко риба,че не можеш царевицата да полееш.Шараните все в тръбите се навират.......Ха,ха,ха......а бе брачед,не виждаш ли че гори не са останали,ти за развъждане си тръгнал да ми говориш.
25
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкото животно.
24
5
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
Навремето по соца, ловните дружинки не бяха на мушката на медиите, само подвизите на ловната дружинка на Тато, от време на време. Занимаваха ни с постиженията на България в областта на ядрената физика, космонавтиката, кибер-технологиите и т.н. Сега, си говорим за "подвига" на Орхан;))) на село. Полицаите от различните градски РПУ-та искат медиите да говорят и пишат за тях, дори съботата и неделята, гато са на лов, щото иначе през другото време нема "подвизи";)))
23
6
 
25
 
! Отговори
Румен до 20 преди 1 година
Какво ли са правили глиганите и сърните преди да се появят комплексарите с винтовките и джиповете? Как ли са оцелявали през зимата горките?
22
3
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Агджата Какъв десет годишен глиган ? Този е връстник на демакращията. А до онзи дето пише че хващали големи риби в океана и ги пускали.... Тава го има само по филмите и то докато снимат. Това каето карат на брега и папкат , няма да го видиш.
21
2
 
1
 
! Отговори
Я гледай.... преди 1 година
До Анонимен
20
5
 
12
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 1 година
От радиацията ще да е...но пък глиганското месо е много вкусно както и мечешкото...
19
16
 
18
 
! Отговори
Агджата преди 1 година
До Ни чул - Ни видял...

Напротив, точно ловджиите си развъждат прасетата. Целогодишно строят хранилки, солници и дивечови ниви. Зареждат постоянно хранилките и солниците. Влагат средства и време. Полага им се зимата да отрепят по - старите прасета. Този глиган е поне десет годишен, в залеза на живота си.
18
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя комплексар защо е убил животното. Нещо застрашавало ли го е или просто така за удоволствие.
17
13
 
28
 
! Отговори
Ни чул - Ни видял... преди 1 година
По законът на естественият подбор,изглежда това ще да е бил местният екземпляр оплождал женските.Сега вече няма да се раждат толкова едри глигани,и ловците ще бъдат все недоволни...ще си стрелят шапките,или по врабчетата.В случай на някакво глобално бедствие,в България няма да има никакъв лов за оцеляване,ще се ядат корени.Развъждането на диви животни,е държавна политика. Само че на никой не му идва и на умът та да се сети за това.Всички държави си пазят дивите животни,от тях зависи оцеляването
16
3
 
15
 
! Отговори
шоп преди 1 година
И гърми точно, сигурно дедо му е бил гавазин:)