Отмениха бедственото положение за община Смолян

В 37 села остава в сила, разрушен е пътят към Мугла и Горово
Обновена: 4 дек 2017 14:09 | 4 дек 2017 14:07, Анисия Иванова
0
Отмениха бедственото положение за община Смолян
Архив: Булфото

Отменено е бедственото положение на територията на община Смолян, с изключение на 37 села, в които продължават проблемите по инфраструктурата след обилните дъждове, информират от Общинската администрация.

Критични точки остават пътищата до селата Мугла и Горово, чието разчистване от свлачищата и възстановяването ще отнемат много време, коментират от общината.

Още по темата

Остава в сила частичното бедствено положение за Мугла, Стикъл и кметствата Арда, Могилица, Смилян, Петково със съставните села в тях. Пътят за Мугла е тежко разрушен от множество свлачища и според кмета Николай Мелемов не може да бъде възстановен за няколко дни.

С прекъснат пътен достъп е и с. Горово, като по пътя има изнесен около 10-метров участък, чието укрепване също ще отнеме време. За жителите на откъснатите заради пороите села общината ще достави всичко, което е необходимо. Бедстващи хора в тези населени места няма, категорични са от Общинската администрация.

При бедствената обстановка Община Смолян реагира незабавно, не допуснахме преливане на река в града или по-сериозни поражения, посочи кметът Николай Мелемов.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари