Моряци с курбан за празника, нагостиха варненци

Молебен за здраве отслужи Варненският митрополит Йоан
6
Моряци с курбан за празника, нагостиха варненци
Снимка: Пламен Гутинов

200 литра рибена чорба раздадоха военни моряци на варненци за Никулден. Традиционното за празника ястие бе приготвено с хек и скумрия и зарадва големи и малки. Курбанът бе сварен в походна кухня от представители на ВМС, пише Информационна агенция "Черно море".

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Той припомни, че Свети Николай е праведник, който с живота и делото си е направил така, че да не бъде забравен.

"Важно е застъпничеството на светеца и за моряците, които прекарват по-голямата част от дните си в открити води", отбеляза митрополитът. Той подчерта, че примерът на Свети Николай ни призовава за дълбок поглед към себе си и снизхождение към близките.

Военен ритуал се проведе пред храма "Свети Николай Чудотворец" в центъра на града. Церемонията бе уважена от областния управител Стоян Пасев, кметът Иван Портних и председателя на общинския съвет Тодор Балабанов.

Всички снимки от събитието вижте на сайта на Черно море


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Вечна слава на българската армия и на военноморските сили! Честит празник на всички българи, да са живи и здрави! Да живее България!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живи и здрави да са всички моряци и финансисти. Свети Николай да ги закриля.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рибешки курбан не съм ял. Как е?
2
0
 
11
 
! Отговори
vlady преди 1 година
До морски
проф. двн. Медникаров ръководи разработката на стратегия за отбрана на морската граница и териториалните води без кораби. Очаква се разработката да бъде успешно завършена до края на годината.
1
0
 
10
 
! Отговори
морски преди 1 година
Да сте живи и здрави момчета и да получите нови кораби ,защото с тези морги ви се съкращава живота !!