8 месеца без вода! Горска чешма спасява Силистра

Над 40 домакинства в града се сблъскват с този проблем
10 дек 2017 19:00, Красимир Ангелов
10

След рязкото поскъпване на водата в Силистренско, проблемите на хората в района не свършват. Оказва се, че над 40 домакинства в крайдунавския град вече 8 месеца живеят без вода.

От месец април Добрин Байрямски е принуден да снабдява вода за семейството си с туби през няколко дни и то от чешма в гората.

Проблемът по ул. "Първа" в Силистра възниква към средата на април, когато разминаване между отчетена вода от водомерите на домакинствата и реално изразходената кара служители на ВиК да смъкнат главния водомер и да поискат 3 000 лв. за изтеклата вода.

Вода обаче така и не потича. От дружеството поставят нови условия - всички да си купят електронни водомери.

А междувременно водата в региона поскъпва и вече е 3,29 лв. за куб. м. От ВиК обаче решиха да спестят част от изискванията си и ще започнат да монтират водомери на хората от ул. "Първа".

Но кога ще бъде пусната водата там за съжаление не е ясно.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: водаСилистраBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БГ все още сме със спомените от соц-а, когато за всички и от всичко. В капиталистическа UE всичко е пари и трябва да излязат от някъде. Един познат си купи една къща на село и отиде да пита да му пуснат тока от енергото му взеха 600? за да му открият партида и му казаха че от стълба на улицата до къщата на 50м инсталацията е за негова сметка и излезе още 2500?, защото идва специализирана фирма. С водата беше същото - водомера е на входа на парцела и от там до къщата тои да си търси лесното.
8
1
 
4
 
! Отговори
Когато на БОКО КАМ преди 6 години
До А. Колева КОГАТО НА БОКО КАМИОНИТЕ ВОЗЕХА Софийския ***!!! БОЙКО ОБЕША МОСТ!!!! ИМА ЛИ МОСТ НА СИЛИСТРА КЪЛАРАШ??? Има сетофари на края на Силистра!!! Цялото ТИР ПРИТЕСНЕНИЕ, КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ГР.СИЛИСТРА!!!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Издевателстват над хората, а те пък си мълчат и плащат. Тва е Б-я, едни се увълчили, а други по-ниски от тревата. Айде да идва вече глобалното затопляне и да се свършва.
6
0
 
11
 
! Отговори
До Анонимния преди 6 години
То по тая логика селата с няколко човека население ще плащат по-скъпа цена за вода отколкото за ток
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А. Колеваколкото са по малко потребителите, толкова е по скъпа е водата! иначе няма да има достатъчно пари за заплати и премии на служителите! отделно трябва и за електричество, транспорт, офистехника...
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
İmali o6te mesta bez voda be.Nali sme evropeyska darjava
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управителя не иска да спазва законите. Водопроводните инсталации, включително водомерния възел се изграждат и поддържат от вик оператора, съгласно наредба 4 за вик услугите
2
1
 
23
 
! Отговори
А. Колева преди 6 години
Силистра е най-бедният град в България, а силистренци плащаме най-скъпата вода. Никой не пита публично защо това е така , никой не протестира срещу безбожно скъпата(и доста варовита вода) !!?
1
7
 
2
 
! Отговори
От маалата преди 6 години
Ийй за како им е водъ бе бате? Само проблеми, че трябва да са къпеш, да са миеш. А сига кеф. Няма никакви грижи.