"ILoveBulgaria" вече има 17 000 потребители във Viber

С новото приложение България рекламира туризма си
12 дек 2017 11:30, Анисия Иванова
3

Всеки потребител на "Viber" може да влезе в приложението и да напише града, от който се интересува, така ще му излязат всички атракции в избрания от него регион, обясни зам.-министърът на туризма Милко Теофилов по повод новото приложението, с което България ще рекламира туризма си.

В новата идея на министерството думите "иновации" и "туризъм" са тясно свързани в мобилното приложение "ILoveBulgaria" във "Viber". Атракциите, с които славим държавата си пред посещаващите ни чужденци, ще бъдат представени на четири езика, чрез инвестиционна карта.

Още по темата

По думите на Теофилов приложението има 17 000 потребители от последните няколко месеца и около 50 000 последователи в социалните мрежи.

В студиото на "България сутрин" той обясни, че е направена и инвестиционната карта, която представлява брошура. В нея са изложени над 30 проекта от различните общини. Тя ще бъде промотирана пред инвестиционни фондове за рисков капитал и е обявена в сайта на Министерството, тъй че всеки предприемач, който иска и може да инвестира, да има достъп, обясни Теофилов пред Bulgaria ON AIR.

"Интерактивната карта на страната ни е качена в Интернет. Тя няма да бъде едно статично явление, а ще бъде подновявана и допълнителни обекти ще бъдат включени в нея. Подходът за приемственост ще бъде приложен на тема иновации и дигитализация. Там създадохме работна група, която да изготви визия до 2030 г. и да начертае карта на приложенията, които може да се използват за развиване на туризма", поясни гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
17 000? Колко човека са ангажирани от съответното ведомство за това число? До преди нова година да бъдат 200 000, иначе ще падат глави.
1
0
 
4
 
! Отговори
What's up преди 6 години
Скъпи гости на страната не ни посещавайте ... В ремонт сме