Здравна реформа! 45-годишен почина при размотаване в болница!

Стоял с часове в коридора с надеждата някой да го приеме
Обновена: 13 дек 2017 09:51 | 12 дек 2017 18:30, Камелия Цветанова
141
Здравна реформа! 45-годишен почина при размотаване в болница!
Снимка: Булфото, архив

45-годишен кърджалиец е починал в коридора на болницата в Първомай, след като часове наред бил разкарван по кабинети без да бъде приет. От болницата отрекоха.
 
Динко Димов бил на гости при родителите си в първомайското село Православен, когато му станало зле и баща му го закарал с автомобил при личния лекар в Първомай, съобщи Dir.bg.
 
"Беше настинал, след като дойде от Кърджали. Състоянието му никак не бе добро. В продължение на часове прекарахме в разкарване до джипито, после до болницата, пак обратно до личния лекар. Кръвното му бе 130 на 80. Личният му лекар каза, че не чувал дробовете му, но защото явно бил "дебел", разказа бащата Димо Димов.

45-годишният Динко бил голям мъж, тежал около 130 кг.

След направена рентгенова снимка се оказало, че има двустранна бронхопневмония.

"Петното в дробовете му бе колкото човешка длан. Върнахме се обратно при лекаря, той ни прати за хоспитализация. Там прекарахме няколко часа в коридора за настаняване. Сложиха му абокат, но никаква банка. Динко ми каза да се прибирам на село. Купих му нещо за ядене. Питах лекари няма ли да го приемат. Всички вдигат рамене. Оставих сина си в коридора и тръгнах. След около два часа ми се обадиха, че е починал. Пациенти от стаята, в която трябваше да бъде настанен, ми казаха, че е починал в коридора и докарали тялото от там", обясни покрусеният баща.

Той твърди, че медиците в отделението по вътрешни болести на МБАЛ-Първомай му казали: "Да си го докарал по-рано като е зле".

Директорът на МБАЛ-Първомай д-р Румяна Бойлова обясни, че 45-годишният Динко Димов е приет в лечебното заведение на 5 декември в 12:56 ч. в крайно тежко общо състояние.

Тя категорично отхвърли твърденията на бащата на Димов, че той не е бил приет за лечение и е бил оставен в коридора.
 
"От назначената от личния лекар пулмография на пациента е установено, че той страда от двустранна бронхопневмония, но има и кардиомиопатия. Хоспитализиран е във вътрешно отделение с цианоза и са направени спешно изследвания. Категорично не е бил оставен в коридора", твърди директорът на болницата.
 
По думите й Динко Димов е бил и с метаболитна ацидоза и въпреки усилията на екипа, пациентът е изпаднал в клинична смърт и в 16:33 ч. е починал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търговските дружества така лекуват. Тази здравна реформа дето я правят от 30 години така я реформираха че стотици хиляди си отидоха без да им се окаже адекватна лекарска помощ! За какво плащаме здравни осигуровки за да пълниме гушата на здравната каса и да си делкат мангизите? Няма да плащам нищо на тая ***. Защо да плащам за да стават едни мутри по богати ли? Да си карат джипчета да живеят в мезонетчета да си паркират яхтите в Гърция затова ли? Аре у лево и го дуаайте под вода !
47
2
 
15
 
! Отговори
Първомаец преди 6 години
То първомайската болница има "славни" традиции в "излекуването"(окончателно) на пациентите още от комунизма,да не говорим за сега!Навремето имаше такъв виц за нея:"Къде смъртността е по-висока-в болницата или в птицекланицата?"Е,сега може да бъде продължен:"Вече има две птицекланици в града,но болницата си остава едноличен лидер"То да беше само първомайската болница....
46
3
 
14
 
! Отговори
MNENIE преди 6 години
Отдавна се говори за Реформа в Здравеопазването .Явно е вече че трябва да се променят Медицинските Стандарти .Без да претендирам че съм прав - Имаме Работещи Стандарти , които бяха в България близо 50 години , защо не ги копираме и приложим .Давам съвет на Правителството и на МЗ - Върнете и осъвременете Стандартите на Министерството на Народното Здраве преди 1989 години .
45
4
 
29
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Сега първо има хипократова клетва,не се спазва за българи,второ има бяла мафия,не се признава... Има търговия на органи...мълчи се да не стане скандал...няма осъдена сестра какво остава за доктор...това трябва да ви говори много...търговия с лекарства,тестване на лекарства на деца и тежкоболни...е още ли мълчите и се чудите...докога и на ваш роднина или дете ще се случи...ама вас ще ви осъдят ако направите нещо лошо на лекар,а той когато направи нещо няма кой да го осъди...всички сме застрашени.
44
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По бай Тошово време за една обикновена операция държаха по 2 седмици в болницата всеки ден изследване на кръв, урина а сега да сте чули някой да е стоял повече от 3 дена в болница след операция изписват те на другия ден да не умреш при тях
43
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това ще има пребити доктори.Само бой ги оправя
42
2
 
39
 
! Отговори
Станимир преди 6 години
Смятам, че когато се говори за правата на лекарите, паралелно следва да се коментират и правата на пациентите и това каква грижасе полага за тях. Теми като тази в новината стават ежедневие, но никой не ги коментира. Отношението към пациентите масово не е добро и грижата, която се полага за тях не е адекватна на претенциите на лекарското съсловие.
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33....много мал'оумен коментар, ти не си дори помислил малко, че си станал жива стока за търгуване ?.....Не било задължително издаване на касов бон ха ха ха, ти си стока бе човече СТОКА, разбираш ли това, все едно си 70 кг говеждо или овче месо докарано в магазин за продажба......много сте про'сти, а сте се зачудили, защо не сте народ а стадо овце, както вече светът ви познава.....
40
7
 
8
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Демокрацията не е всяка държава ,особено пък за нашата населявана от 80% и .....каца зеле ........трябва китайския модел да властва по нашите географски ширини .
39
9
 
18
 
! Отговори
РЕМС преди 6 години
Капитализъм в действие...Дано гният в ада всички седесари!
38
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Убиец на дете осъди България за нечовешко отношение в затвора", "45 годишен почина в болница поради размотаване", "Баба хвърли през балкона 10 хил. на ало измамници", "Роми пребиха до смърт пенсионери за 2 лв.", "Студентка беше убита на пешеходна пътека от камион" и т.н. и т.н., къде живеете бе овце, като какви ви третират навсякъде, като животни отглеждани за унищожение ? Знаете ли когато гласувате, че трябва да мислите ?
37
24
 
7
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До АнонименКолко хора плащат 100 000 за операция, плаща ги касата, фондации и благотворителни щедри дарения!!!Селяни прости, да ви кажа нещо под секрет, в този жесток свят всяко нещо си има цена, а колкото е по важно, следователно и цената , ще е по висока!!!За мен лично свободата и здравето са най-ценните неща, следователно селяни прости, ако погледнете обективно най-много пари отиват за сигурност и здравеопазване!Хората, които са кадърни доктори, трябва да получават добри пари!Маркъс!ЦРУ
36
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До азЗдравеопазването не е безплатно. Даже да те види доктора за 5 минути трябва да му дадеш 3 лева потребителска такса.
35
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевПо времето на комунизма може да е имало лекраски грешки но не съм чувал хората да са плащали по 100 000 лева за операция.
34
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да съдят държавата в европейския съд.
33
8
 
21
 
! Отговори
аз преди 6 години
Това е безплатното здравеопазване,на което всички разчитат!
32
23
 
14
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Добър вечер селяни прости!!!Според вас при комунизма младите не умираха и нямаше лекарски грешки???!!!Агент Калвин Спайкс!ЦРУ!!!
31
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега на кого да вярваме. Бащата не е проявил агресия нито пък болния.И затова от болницата категорично заявяват, че са направили всичко възможно - приели са го, но на хартия и е умрял, докато са се подготвяли за изследвания.Но доколкото разбирам в болница се ходи като не си болен. Другото е божа работа. Ама както е тръгнало май тотална реформа е необходима...
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 30Това, че има касови апарати в лекарски кабинети, не означава задължително издаване на касов бон !
29
4
 
26
 
! Отговори
Бъчи преди 6 години
Това си е чист държавен геноцид,а докторите успяха ли вече да трафикират органите на починалия за някой лев!?R.I.P