Белица три дни в траур! Днес погребват Фатиме

Кметът изказа съболезнованията си на семейството й
13 дек 2017 10:30,
67
Белица три дни в траур! Днес погребват Фатиме
Снимка: Facebook

Кметът на община Белица Радослав Ревански обяви тридневен траур от днес до петък след нелепата смърт на 19-годишната студентка Фатиме Колашова, която бе премазана вчера от камион на пешеходна пътека в Благоевград.

"Споделяме мъката на семейството за този млад изгубен живот и сме готови да помогнем материално и морално с каквото е необходимо. Обявяването на тридневен траур е най-малкото, което можем да направим в памет на Фатиме Колашова", сподели г-н Ревански пред ПиринПресс.

"Апелираме към всички щофьори и пешеходци да бъдат изключително внимателни, защото нищо не оправдава загубата на един човешки живот. Поклон пред паметта на този млад човек", се казва в съобщението на кмета.

Погребението на Фатиме ще бъде днес в село Дагоново, община Белица.

Снощи стотици студенти от Югозападния университет, където за медсестра е учило момичето, излязоха на мълчаливо бдение със свещи на лобното й място.

Окръжна прокуратура – Благоевград вече образува досъдебно производство за извършеното престъпление.

Шофьорът на камиона Илия Шопов, на 53 г., е задържан в полицията. Иззети са и записи от камери наоколо. Експертиза ще покаже с каква скорост е шофирал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
2
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Колко много коментарии около камиона, шофьора и пешоходните пътеки, и нито един не пита - а защо Фетиме не си стояла в огромните пясъчни страни с малко камиони и голями навалици на всеки кръстопът, както дявола алах се изхитрил? Ми, ами за Пособията, и при добро държане и германски Пособия. Значи, виждате, Пособията смесват расите, а това е предвестник за края. Ето че всичко може да се разгледа и от радостната му страна.
54
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само че не трябва да има подлези и надлези; не трябва да има пешеходни пътеки и КОЛИ. Колите са най-гадното, грозни и натрапчиво нещо в градовете ни. Трябва по всички възможни начини да се ограничи притежаването на автомобил за лични цели.
53
5
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Всички коментари по долу за безсмислени, след като не знаем какво точно се е случило.Да не останм изненадани ,след разследването на контролните органи. Ами ако.....?
52
0
 
2
 
! Отговори
преди 6 години
До АнонименГлупости!, камионът не е лека кола. Огледалата се използват много по често, особено в завои и тесни пространства.
51
2
 
1
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
Не съм сред познавачите на Благовеград и района около ЮЗУ-то, но ако е кръстовището, за което си мисля, има прав участък преди него. Виж, посоката на движение и дали е вземал точно острия завой, не са ясно от публикациите по случая. Прегазването със задни гуми на завой е по-вероятно за човек съборен от предницата и попаднал под камиона, отколкото за някой дори да е стоял на платното между колите. На ТВ репортажите имаше масово паркирани коли около кръстовището, едва ли са спрели след случката.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 48Най-вероятно шофьорът е карал нормално бързичко (с малко, но отгоре)...---------------Естествено, как не!Ти ли няма да си наясно, въпреки, че не си бил там и нищо не знаеш за случая...
49
1
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
От репортажа сутринта по една от телевизиите, беше товарен МАН от големите с три оси, без ремарке и пълен с пясък.Най-вероятно шофьорът е карал нормално бързичко (с малко, но отгоре), разсеял се за миг (телефон, цигари, радио, някоя лъскава кака на тротоара или паркирана кола...) при приближаване към кръстовището, паркираните наоколо коли и бусове също са допринесли за белята, девойката също може да е бързала, и после ... вече е било късно Жалко за момичето и съболезнования към близките му!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 40Ако скоростта му е 50 км и нагоре, а в повечето случаи около такива кръстовища има ограничение от 30/40.--------------- Натоварен с пясък самосвал в града изобщо не можеш да го ускориш до повече от 50 км/ч ако нямаш поне 150 м прав участък. А да вземеш завой на 90 градуса с повече от пешеходна скорост (5-6 км/ч), е невъзможно. И както вече ви се обясни, не я е блъснал заради висока скорост, а я е сгазил на завой със задните гуми.
47
3
 
19
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Светла му памет на детето. Защото е дете на тези години. Красиво момиче, отишло си без време. Страшно е! А за част от коментиращите - моля Ви, ако в сърцата си не можете да намерите и частичка състрадание, то поне ... не изливайте пу.мията си.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не се разбира,тоз МАН освен че е голям още и с ремарке ли е прекачен,че и завой ли щял да взема на градско кръстовище,което ще да е тясно за него с оглед на паркирани коли отстрани,които пък паркирали до самите ъгли,че чак знаци се не виждат,ако има де,а може и да няма,и да си кара по представа кой бил с предимство като най-малкото нерегулирано кръстовище,че още и в ремонт за теснотия,че още и по тротуара забил от немай къде,че пешоходци желаещи да минат да се свият,но отзад идва и ремарке.
45
0
 
26
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Бог да я прости !Жалко, много жалко, толкова красиво момиче да си отиде толкова младо...Съболезнования към близките. Огромна, непоносима мъка е това за родителите.Скърбя с тях.
44
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера като прочетох новината си помислих, че турски гражданин е бил убит на пътя. Сега разбирам, че е български гражданин очевидно от турски или не знам какъв си произход. С тия екзотични имена човек вече не може да се ориентира.
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета ,повечето от коментарите ,разбирам ,защо в Бг загиват по 1000 души на година от ПТП !Не драскайте асфалта с пешеходни пътеки !Те ,без това не вършат никаква работа !И престанете Да се сравнявате с Европа !Жалко за хубавото момиче !!!!
42
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Много красиво момиче!Бог да я прости!Иначе, всеки е разбирач после!И докато е така ще продължаваме да се избиваме по пътищата от тарикатлък и неграмотност! Толкова ли *** народ сме по дяволите...
41
1
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Ако скоростта му е 50 км и нагоре, а в повечето случаи около такива кръстовища има ограничение от 30/40. При маса с товар към 20-на тона и повече (МАН с пясък), ако се наложи да спреш, сам знаеш колко време и разстояние ще трябва.Кръстовището си е там от години и не се появило внезапно за 1 нощ, за да има изненадани. Другото си е манталитет и възпитание или по-скоро отсъствието му. Редно е КАТ и част от паркиралите върху/наоколо също да понесат някаква отговорност за ограничаване на видимостта.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако пешеходците имат 10 чифта очи на г.за си , може и да им се размине. В БГ е пълно вече с неграмотни деге.ерати. И зад волана те си остават такива. Жалко за хубавото момиче, тежко на родителите
39
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-готината е зебрата на Източната дъга на Околовръстното в София. Това е гордостта на Бойко там, непрекъснато се снима на мястото как го бил преасфалтирал. Осем (!!) ленти трябва да пребяга пешеходец между коли, хвърчащи с по над 100 км/ч и ако успее, пали свещ от другата страна. И така всеки ден.
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьор от мъжки пол съм, със Д/Е и стаж.Ако не се е качил със задните гуми на тротоара и там да направи беля, какви претенции може да имате към шофьора?.Ако наистина смятате, че претенции към вас може да има само ако газите на тротоара и спокойно може да мачкате хора на пешеходни пътеки незабавно си скъсайте свидетелствата и не стъпвайте никога повече в кабината с геврека! За ваше и наше добро е.
37
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьор от мъжки пол съм, със Д/Е и стаж.Ако не се е качил със задните гуми на тротоара и там да направи беля, какви претенции може да имате към шофьора?.Аз нямам претенции към шофьора. Законът има.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сравнявам движението по пътищата в България днес и преди 20-25 г. има огромен напредък относно дисциплината! Обаче и днес ако се пресича на зелено или зебра не можеш да се довериш и трябва да гледа човек идва ли кола и не! За нарушения глобите трябва да са драстични! Жалко за младия живот, който така нелепо си е заминал!!!Да, от бутоните има голям ефект! Много пешеходци също изкачат внезапно! А пешеходец минаващ на червено, трябва да го санкционират както и ако е зад волана!