Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева

"Късметлията" - бл. 16 в бургаския комплекс "Меден Рудник"
14 дек 2017 07:00, Златко Желев
94
Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева
Снимка: Facebook

Жилищен блок в бургаския комплекс "Меден Рудник" протече, след саниране, за което са платени близо 3 млн. лева, алармираха потърпевши.

Сградата не е имала никакви проблеми преди ремонта, твърдят хората. Сега прясно санираният блок капе отвсякъде и при всеки дъжд апартаментите се наводняват.

"Живеем в някакъв ужас, най-много се наводняват жилищата на последния етаж, но и апартаментите под тях са с течове. Климатиците, които поставиха пък изгоряха - дали от влагата или от неправилно поставяне - никой не знае", оплакват се пред "Монитор" живущите в бл. 16.

Те са информирали за проблема общината и фирмата-изпълнител. До момента обаче от компанията не са предприели никакви действия, за да отстранят проблемите.

Течовете започнали още преди завършването на ремонта. Според хората от блока, причината е, че изпълнителят е свалил старата изолация на покрива и на нейно място поставил нова, която обаче се оказала крайно некачествена.

"От таваните на последния етаж шурти черна вода, която се просмуква по стените и по фугите стига и до долните етажи. Изолацията на места не е довършена - вижда се отдалеч. Потрошиха милиони левове, само за една фасада, а ни докараха страшни проблеми. Жилищата ни мухлясват и се рушат от течовете", недоволстват хората.

От община Бургас заявиха, че са запознати с проблема и са дали предписание на фирмата-изпълнител да се заеме с отстраняване на течовете в 20-дневен срок. 

Ако дотогава компанията не изпълни задължението си, спорът ще бъде отнесен за решаване пред съда.
 


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от ГЕРБ, Суджук Паша, дебелата Лиляна с лакомия партизански *** и Ушев Цецо Лъжецо.
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Онзи за лудите парите които ла пат качеството трябва задължително да е на ниво, но като се има предвид, че поне половината са усвоени за всичко друго но не и за ремонта е така.
7
2
 
65
 
! Отговори
Давай Ненчо преди 3 години
Течеее, всичко тееече...в джоба на Бокооо всичко изтичаа
6
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли колко МИЛИРДА бяха похарчени Държавни пари за "САНИРАНЕТО".И ФАСАДАТА ОТ ВЪН И БУТАФОРИЯТА ОТВЪТРЕ НЕ Е ГАРАНТ ЗА ЗАВАРКИТЕ ПО ЪГЛИТЕ НА АРМАТУРАТА ЧЕ.ЩЕ ИЗДЪРЖАТ.НО ДОБРЕ ЧЕ НЕ СА ГИ ПРЕЗАВАРЯВАЛИ.
5
0
 
90
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Първо блокът не е " саниран", а олепен със стиропор. Саниране означава конструктивно укрепване, а тук говорим за фасада. Второ програмата Енергийна ефективност на многофамилни жил. сгради е схема за аванта на едни милиарди. И трето най- лошо е че фирмите изпълнители вършат работата колкото за очи, без всякакво желание и старание.
4
79
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не очаква от 2000 санирания, всички да са 100% качествени, нали ?1-2 случая на 2000 е направо нищо.
3
0
 
83
 
! Отговори
Така е преди 3 години
На това " безплатно " саниране трябва да се сложи незабавно край.Съсипаха се милиарди.И от какъв зор са изринали старата изолация на покрива, след като не е имало проблем? Отговора е ясен.Да се вземат едни пари.
2
0
 
60
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Гарантирано от Г.Е.Р.П.
1
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България се връща към родово-племенния строй.