Сняг се сипе на парцали, но пътищата ни се чистят добре!

Нанков обяви: Няма затворени участъци за леки автомобили
Обновена: 17 дек 2017 18:02 | 17 дек 2017 17:40, Веселина Йорданова
33
Сняг се сипе на парцали, но пътищата ни се чистят добре!
Снимка: БТА

Към момента няма затворени участъци от републиканската пътна мрежа за леки автомобили в страната. Създадена е необходимата организация за тяхното навременно почистване.

Още по темата
Временно и частично за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона са затворени пътища в прохода Троян-Карнаре, Рибарица и Шипково.

Това обяви регионалният министър Николай Нанков на брифинг след днешното заседание за поддържането на републиканските пътища при зимна обстановка в АПИ.

За да може по-добре да се почисти пътят, временно е било ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона в прохода Предела и пътя за Банско.

Министър Нанков информира, че в момента сняг вали в Софийска, Ловешка и Плевенска област, на старопланинските проходи, както и на проходите Шипченски, Троян-Карнаре и Петрохан.

В Родопите дъждът вече е преминал в сняг. На АМ "Люлин" е имало интензивен снеговалеж от мокър сняг в следобедните часове, предаде БТА.

Снегопочистващите фирми са се справили добре и няма почти никакви сериозни инциденти. Един малко по-тежък инцидент е ограничил движението на 347 км на АМ "Хемус" в района на Шумен, където има временна организация на движението, уточни министърът.

Николай Нанков посочи, че днес се очаква интензивен трафик от зимните курорти към София, но пътуващите могат да бъдат спокойни, защото пътищата се почистват добре и навременно. Той все пак предупреди, че автомобилите трябва да бъдат подготвени подходящо за пътуване в зимни условия.

Очакванията са тази нощ температурите да бъдат минусови, а прогнозите са във вторник и сряда да завали и обилен сняг. Затова министър Нанков призова водачите и на леки и на тежкотоварни автомобили, освен да са подготвени за зимни условия, да бъдат особено внимателни и дисциплинирани като водачи.

Той подчерта, че най-честите грешки на шофьорите при зимни условия са несъобразената скорост и неподготвените автомобили.

Министър Нанков заяви още, че до 21 декември ще бъдат приключени всички ремонти на територията на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътищата се чистят добре, защото температурите са над нулата и снега се топи, а щом снегът не се натрупва точно това е моментът да си направят реклама колко добре организират почистването.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През нощта температурите като паднат под нулата и се заледи, утре ще разберем как е чистено.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
STE VIDIM STE VIDIM UTRE SUTRINTA STE VIDIM
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, да, добре че са положителни температурите, че снега се топи от само себе си, че ако на държава да изчисти нещо, сте си живи затрупани!То ще го видите между другото, по-нататък, ако падне някакъв по-сериозен сняг. Пак ще мръзнете по магистралите, както всяка година
7
4
 
29
 
! Отговори
span- преди 6 години
Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Евро госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те глобите за фирмите за почистването са малки примерно 10 хиляди пак те са взели 3 милиона боли ги фитока
5
2
 
43
 
! Отговори
ха ха ха преди 6 години
сипе ,ама не трупа -топло е ,затова пътищата са "Почистени"
4
12
 
20
 
! Отговори
Македонски инат преди 6 години
Няма да купя зимни гуми, колкото и да ме агитирате.Няма пък, няма! Айде да видим кой е по-инат - вие или аз!
3
3
 
14
 
! Отговори
бегач преди 6 години
Снежец се сипел на парцали,ДАИ ще рекетира ли ?!Едва ли ?След скорошните им проверки,сега са взеликонтрамерки.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,,да завали и обилен снеговалеж============?
1
4
 
56
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Да, и заплатите растат, цените падат, от чешмите тече мед и масло (или поне цената е такава), и всичко под мъдрото управление на Вожда и Партията :)