Ако вали ще е тези дни. Безснежна Коледа!

В четвъртък и петък се очаква значително застудяване
18 дек 2017 09:07,
14

През изминалата седмица температурите у нас достигнаха до 15 градуса, но в неделя зимата се завърна с нова порция сняг и застудяване. Поради средиземноморски циклон над Балканите се създаде сериозна валежна обстановка.

По Коледа не се очаква да вали сняг, а между празника и Нова година се очаква затопляне. Снежната покривка ще бъде толкова, колкото навали сега, настоя синоптикът от НИМХ-БАН Красимир Стоев.

"В повечето райони имаше значителни валежи, но предимно от дъжд. В Драгоман 48 л./ кв. м., 40 л./кв.м. в Елхово, 45 л./кв.м., в Бургас, 33 л./кв.м. във Враца и Монтана, 27 л./кв.м. в София. Най-дебелата снежна покривка е в североизточните райони", отбеляза Стоев пред Bulgaria ON AIR.

Синоптикът отбеляза, че в четвъртък и петък се очаква температурите значително да се понижат, като на места в страната може да се стигне и до под -10 градуса, именно тогава астрономическата зима.

От събота обаче ще започне да се затопля, обеща Красимир Стоев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Еееех... този правопис мноооого Ви куца. Все пак сте Медия.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екстра времето, пивко!
8
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
Искам си снега пък. ПИсна ми от тоя дъжд и 2-3 градуса. Това да не ви е албиона бе.
7
3
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Времето е тотално сбъркано. Много бързо се променя. В събота беше 18 градуса , слънце , верно имаше вятър , но природата се обърка - цъфнали овошки , цветя , даже една голяма змия / смок/ бе излязъл да се поразходи - не е нормално това на 16 декември... после ще ревем за вода, че посевите не вървят, явно човекът наистина бърка там дето няма оправяне. Тази масова сеч на гори и изхвърляни отрови ще ни унищожат бавно , но сигурно
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Прекрасно! Дано не натрупа изобщо сега! Не искаме сняг!Сега не искаш сняг и както лятото и есента бяха сухи напролет ще ревеш, че няма вода.ПроС народ ей!
5
0
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
в събота щяло да се затопли,колко да се затопли,да стане към 4-5 гр.,да не умрем от жега,да вадя ли банския,ей,страшен народ,като не е случил на климат вика гроздето е кисело,все ние сме най-добре,все при нас е най,абе котка по гръб не пада
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** под патронажа на *** Радев -, набеденият за президент самальотчик, са свили парите за сняг и студ!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kopirani *** are bqgai be Gl.Resaktor mi bil
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекрасно! Дано не натрупа изобщо сега! Не искаме сняг!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минус 10 е много но до минус 5 се ядва. През 70-те и 80-те години до минус 15 е стигало на някои места и до минус 25 но когато не е ветровито тези температури не се усещат. В Сибир до минус 50 падат температурите. Но онзи народ е друг кален и не се плаши.