Слънцето ще се показва утре, но си остава студено

Минимални температури на места ще паднат до минус 10
20 дек 2017 13:45, Анисия Иванова
1
Слънцето ще се показва утре, но си остава студено
Архив: Булфото

През следващото денонощие ще има разкъсана облачност, през деня - намаляваща на места до предимно слънчево. Ще духа слаб, по Черноморието - до умерен, запад-северозападен вятър.

Според прогнозата на НИМХ ще е студено, с минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса, и максимални - между минус 3 и 2 градуса. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за декември - ще се повиши още.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 2-3 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но студено. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

В петък на места, главно в Южна България, ще има и слънчеви часове, но от север облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса, а максималните - между 0 и 5 градуса.

В събота вятърът от север-северозапад ще се усили. Облачността ще бъде по-често значителна и на места в страната ще превали сняг, покрай река Дунав - дъжд. Минималните температури ще се повишат, докато дневните ще са почти без промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: студНИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънцето грее ден и нощ в нашите души щом зърнем образът любим на нашия премиер.Да е вечна славата му , както на земята, така и на небето.Амин!