От Ерхан в Отец Емануил: Мюсюлманинът - християнин!

Как един мюсюлманин приема християнската вяра и става свещеник?
Обновена: 25 дек 2017 17:16 | 25 дек 2017 17:16,
155

Историята на отец Емануил започва в храм "Св. Троица" в Добрич. Тогава един мюсюлманин решава да се посвети на Господ. Как Ерхан става отец Емануил и колко дълъг е пътят от исляма до християнството?

Има нещо магическо в историята на свещеника, който се отказва от Аллах, за да служи на Господ. До християнското си кръщение отчето живее с мюсюлманското си семейство.

"С името Ерхан живея до 33 години - до 2009 г. Кръстих се тогава с името Емил. Мога да кажа, че съм живял в семейство на фанатизирани мюсюлмани - свинско не се консумираше", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Отецът избира християнка за съпруга, но Господ не ги дарява с деца. Докато работи като строител в храм, Ерхан започва да поглежда към православието.

Постепенно той започва постоянно да посещава божието място и да се моли за съпругата си и други хора, независимо, че е мюсюлманин. Това е моментът, в който Ерхан става Емил, а след учението си в Семинарията приема името Емануил.

По време на обучението си той не вярва, че ще стане свещеник. Подава документи на шега, за да уважи искането на своя кръстник - отец Стоян.

Въпреки това няколко месеца по-късно става Божи служител, а след известно време става и предстоятел на храм "Св. Троица" в Добрич.

Днес свещеникът се грижи както за храма, така и за социалния дом и неделното училище. Приема обрата в живота си като божия воля и смята, че Господ е един, без значение каква религия изповядваш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 6 години
Господ е един! Природата е Господ! И нищо специално не е станало, че човека е станал християнин...Той все пак е роден и живял в България! И е доста по разумен от много нас! Блазе му! Нека Бог му помага да е добър човек!
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такова нещо за първи път чувам има кой да го съди !
107
3
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Най важното не какъв е бил а какъв е станал. Браво на човека, жив и здрав и да сее вяра надежда и любов.
106
6
 
12
 
! Отговори
ХАХО преди 6 години
Исус също е бил обрязан, бе ***. Рогатият е по-християнин от теб защото все пак знае евангелието. А ти? Ти си един лольо, петно в България, умряла кокошка дето само аларма вдига.
105
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... по-късно става Божи служител, а след известно време става и предстоятел на храм "Св. Троица" в Добрич."---Божи служител - божи служител, "християнин", ама с резана *** ...
104
14
 
8
 
! Отговори
Т преди 6 години
Добрият муслиман е утепаният муслиман!
103
13
 
10
 
! Отговори
Tanri преди 6 години
А ти кой мислиш че те чака като умреш Свети Петър? също толкова е абсурдно колкото и 72 девици. няма задгрообен живот, като умрем сме до там. Колко вече ще вярвате на глупостите на свети Павел, който е еврей от Турция. и е обрязан, Това е неговеата религия. неговият въображаем литературен герой наречен Исус Христос или Ишу Мшика, за съществуването на който няма никакви други историчерски доказателства. Всичкото са свободни разсъждения на тема как да живеем.
102
5
 
7
 
! Отговори
bluesky_bairam преди 6 години
До 105 Ами аз нито те карам, нито очаквам, нито искам да се отказваш от вярата си! Ако някой насила иска да ти отнеме вярата, бих те защитил, ако мога! И християнството и исляма са дали много на човечеството! Също много са взели, поне според мен!
101
7
 
8
 
! Отговори
ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ преди 6 години
До Османлията 102Охо хо хо хо. Сега е твой ред да загърбиш тази варварска религия исляма и да приемеш ИСТИНСКАТА ВЯРА ХРИСТИЯНСТВОТО. Никой не те кара да ядеш свинско. Християнската вяра няма нищо общо с консумацията на свинско. Има много християни,които са вегетарианци и вегани така,че ... изборът е твой. Нима си мюсюлманин,защото сляпо вярваш, че като умреш,ще те чакат 72 девици? Не ме разсмивай ако мислиш така. Най много да те чакат 72 м***н.фа така,че приемай християнството,за да се спасиш.
100
12
 
3
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 6 години
Браво Ерхан, ще ги превземем отвътре.
99
3
 
5
 
! Отговори
До 99 преди 6 години
Никой не знае какво точно представлява Бог. Затова се нарича и вяра. ДОори науката не дава отговор на този въпрос, защото е човешкоа дейност, а всичко човешко е ограничено. И е факт, че вярата в Христос и Бог са донесли огромни ползи и блага на човечеството. Защото вярата в Исус Христос е вяра в нещо по-добро и възвишено от това, което имаме в ежедневието си. Вярата ни тласка напред. Защо да споделям различна вяра от тази, която е дала толкова много на моите деди? В името на какво да се отказвам
98
18
 
4
 
! Отговори
Османлията преди 6 години
В библията изрично, и то на няколко места се казва, че хората не трябва да ядат свинско месо, нито храна, която съдържа свински продукти! Отче Ерханчо, клюпаш ли сланинка, ... с винце? Клюпаш и сръбваш, нали?! Нищо, че Христос казва на един: "Господ ще те дари със син, и той ще е благословен в неговите очи, защото няма да пие вино!"?? От повече от 3 десетилетия проучвам религиите и честно казано, по-загубена и меркантилна религия от християнството няма! С всичките си 860 деноминации!
97
8
 
5
 
! Отговори
ROM преди 6 години
Българите винаги търсят такива балъци. 2-3 се намират.
96
24
 
7
 
! Отговори
Османлията преди 6 години
Нашият Ерханчо е бил толкова мюсулманин, щом критерият му за фанатичен мюсулманин е някой да не консумира свинско месо! Вай вай вай вай ... И е намерил правата вяра в идолопоклонничеството на християнството ... вай вай вай вай ...Дано Аллах да го дари с малко ум и разум него и всичките останали идолопоклонници, знайни като християни! И между другото честит ви празник на Зимното слънцестояние, което го празнувате под името ... Рождение Христово! Вай вай вай вай ... езичници прозти!!
95
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарение на Исус и Християнството човечеството е прогресирало.Плодовете на християнските постижения ги ядат и мюсюлманите но,не признават превъзходството на Християнството.Те сами без нас християните са обречени на животинско съществуване.
94
4
 
14
 
! Отговори
WTF преди 6 години
"Господ е един, без значение каква религия изповядваш"
93
9
 
7
 
! Отговори
bluesky_bairam преди 6 години
до 98-ми Ако има Бог, то той не е християнски, мюсюлмански или будистки! Това, че ти казваш, че Бог е триединен, не означава, че той ще стане такъв, ако не е, или пък ако аз мисля, че той е единен, а той в същност е петорен! Ако Бог съществува, той не би следвало да е толкова елементарен, както го изобразяват хората в различните си религии и книги...
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е вярно, че вярваме в един Бог! Нашият Бог е триединен - Отец, Син(Христос) и Свети Дух. И нашият Бог проповядва разбиране и приемане на всички. Еврейският Бог е Яхве или Йехова и той проповядва омраза към неевреите. Аллах е същият този еврейски Яхве, а Мохамед е негов пророк. И също проповядват омраза към друговерците. Докато Христос е Бог за нас, то за евреите и мюсюлманите той не е Бог. Няма как да вярваме в един Бог!
91
8
 
2
 
! Отговори
bluesky_bairam преди 6 години
За мен е смешно да се твърди, че има път от Аллах към Господ или от Господ към Аллах!! Пълна смехория! Сега остава и да спорим кой бог е по-як, по - силен, Аллах или Господ...хахахах.. Този човечец е жалък и объркан. Откъде на къде неяденето на свинско е белег на фанатизиран ислямизъм...хахахах..***. Аз по произход съм мюсюлманин, а по убеждение атеист в известна степен, но свинско не ям...сигурно съм фанатизиран атеист според "прогледналия"....
90
0
 
12
 
! Отговори
Зорница преди 6 години
Вярвам че Божиите благословения върху него ще дойдат скоро.Пожелавам на цялото семейство на Емануил много здраве,истинска вяра,пребъдване в Христос и да бъде отдаден на службата.В България има нужда от такива.