Доказано: Най-много зачевания - по Коледа и Нова година

Десетки бебета проплакаха в празничната нощ
8
Доказано: Най-много зачевания - по Коледа и Нова година
Снимка: архив, БулФото

Десетки бебета проплакаха в празничната новогодишна нощ. По традиция най-много са те в столицата, предаде bTV.

В столичната ІІ САГБАЛ "Шейново" обаче дежурството беше спокойно за екипите на смяна – в първия ден на новата година до обяд се родиха само две бебета.

Това е част от тенденцията в страната, знаете, раждаемостта като цяло намалява, каза д-р Иван Вецев, акушер-гинеколог в "Шейново". Той обаче добави, че в болницата отбелязват ръст на ражданията.

Данните от Регистъра на ражданията към Министерството на здравеопазването показват значим спад в раждаемостта през изминалата година. Най-много са новородените в София – около 15 хил., а най-малко във Видин – около пет пъти по-малко.

Първото дете за новата 2018 година за “Майчин дом” се е родило в 00:46 часа, момченце е, тежи 3420 гр. и е 50 см. Най-големият акушеро-гинекологичен център в страната изпрати 2017 г. с 3910 бебета, родени в болницата, съобщиха от там.

През 2017 г. в “Майчин дом” са се родили 134 двойки близнаци и едни тризнаци.

Интересен факт е, че статистиката от години е категорична - най-много зачевания има в дните по Коледа и Нова година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Само кобилите носят по дванадесет месеца!!! А може би и биволиците
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, сега и вие, като са го писали това днесаджиите вече са били на маса, та кой в такъв момент ще се занимава с математика.:))
6
1
 
7
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
ох, свята простота, ако си заченат по Коледа или Нова Година се раждаш Август-Септември, а не както статията твърди "Десетки бебета проплакаха в празничната нощ" - за да се родиш Декември-Януяри, трябва да си заченат 9 месеца преди това, т.е. Март-Април!!
5
0
 
4
 
! Отговори
как пък не преди 6 години
Нещо ми убягва връзката - за да се родиш на Нова година , трябва да си заченат началото на април - или края на март . . . Нали се сещате кота е Благовещение - и кога е Рождество . . . . Ама карай да е весело - и ЗА МНОГО ГОДИНИ на всички ! ! ! ! ! ! !
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заченати от пияни двойки, много от децата се раждат с малформации.Процентът за жалост нараства.
3
3
 
21
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
То затова сме и толкова читави - правени на пияно по празниците
2
10
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Не е от липсата на средства а от това ,че след като се ожени/омъжи човек и живота му горе-долу приключва. Ти на 25 години се образовай, учи, развивай, пърувай не не си мисли за глупости - рано ти е! След 35-40 може едно дете, но като си си поживят качествено.
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живи и здрави бебенцата й да радват родителите си. Лошото е че поради красивият живот който ни осигурява една тиква много като мен 25 годишни не се жениме и не правиме деца. Ако имахме прилични доходи щяхме да се ожениме още 20 годишни и досега щяхме да имаме по 2 деца. Като прибавиме и тези които избягаха около 2.500 000 000 млади хора по 2 деца направете сметка какъв огромен приръст от население щяхме да имаме. Но уви управниците не искат деца те изпълнява опорните точките на трип.оловите!