Четирима роми от Роман в ареста за атаката над горските

Бракониерите атакували проверяващите каруцата им
29
Четирима роми от Роман в ареста за атаката над горските
Снимка: архив, БулФото

Четирима роми от Роман, заподозрени за нападение срещу служители на Регионална дирекция на горите - Берковица, са задържани от полицията.

Още по темата

Горските са подали сигнал вчера в районното управление на МВР в Роман, че са нападнати с брадви и мачете от неизвестни лица в стопански двор в село Струпец.

Един от нападателите хвърлил мачете по служебния им автомобил и повредил предното стъкло, а след това всички избягали с лек автомобил.

Изпратеният на място полицейски екип установил, че по-рано през деня в местността "Липов дол" край Струпец двама служители на РДГ забелязали лица, които превозват дърва за огрев, натоварени в конска каруца.

При извършената от горските проверка за произхода на дървата, ромите ги заплашили със саморазправа. Тогава един от служителите произвел изстрел във въздуха със служебно оръжие, след което ромите избягали. Малко след това в стопанския двор край селото горските служители били нападнати.

Полицейските служители са задържали за срок до 24 часа четирима от нападателите, които са жители на Роман.

Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство, съобщават от ОДМВР-Враца. Случаят е докладван в Районната прокуратура в Мездра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой до поssиране, пък после - в кауша до деня на бързото производство!А и това на 15 за калашниците е добра идея. Навремето са ходели с манлихери, аманали ги джиросахме на разни народоосвободителни движения. Имал съм и такова нещо - перфектно за целта!
15
0
 
6
 
! Отговори
А сега де преди 6 години
Роми от Роман уахахахахахааааааааааааааа
14
0
 
6
 
! Отговори
дядо Петко преди 6 години
Крумовите закони... За тях се сещам.
13
0
 
13
 
! Отговори
До депутатите преди 6 години
Въоръжете горските с калашници !!! Вие *** ли сте ,та не разбирате от ДЪРЖАВНОСТ ?
12
0
 
14
 
! Отговори
Не е уточнено преди 6 години
Има ли сред задържаните такива, за които някое от всички тези деяния да е рецидив?
11
0
 
19
 
! Отговори
В конкретния случай, преди 6 години
да ги осъдят като за извършване на три тежки престъпления:Умишлен опит за убийство на длъжностно лице, по особено мъчителен начин;Посягане на здравето на нацията;Нанасяне на тежка повреда на общонародна собственост.Присъда - до живот!
10
0
 
13
 
! Отговори
Живите дървета са преди 6 години
белите дробове на планетата.Който сече живи дървета там, където не е разрешено,посяга на здравето на всички нас, а паралелно с това нанася и материални щети,защото после трябва да залесяваме осакатените части от горите ни.ЗАТОВА, когото хванат да бракониерства по този начин, първият път да се наказва с глоба и задължение да възстанови съсипаното чрез залесяване за негова сметка.Хванат втори път - 10 г.в пандиза /посяга на здравето ни/ и голяма глобаХванат трети път - лишаване от гражданство
9
0
 
17
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Леле как трият само като прочетат различна думата ром за този етнос!Дали в Германия,Италия,Англия,Сърбия,Русия и къде ли не им викат роми?Кой *** полза и каква е тя?
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четирима РОМИ от РОМАН.
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са ли ги вече пуснали по живо по здраво?Само питам.
6
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 6 години
До не синИ три години да мързелуват и да им се полага първо, второ и трето плюс екстра "топло", а тези които бачкат, за да ги издържат да *** от глад и студ ли?Трябва да ги приберат и всеки ден яка работа, за да си изкарат прехраната и топлото без другите да им плащат екстрите а те по цял ден да лежат пред телевизора!
5
0
 
23
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Четирима роми от Роман и от република Рома...!!! Сигурно са членове на партия Евророма...???
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой и конфискация на кон, каруца, брадви.
3
5
 
28
 
! Отговори
българина преди 6 години
Гарантирано от герб и дпс! За атака над горски, 5 години копаш е мините! До кога май уните ще се разхождат и ще бият българите? Герб са мяфия
2
0
 
40
 
! Отговори
не син преди 6 години
Единственият, правилен начин за реакция на подобни престъпления е извършителите мутанти да бъдат размазани от бой и вкарани в затвора за три години !
1
1
 
30
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
И на реални нападатели ли казвате ...заподозрени за нападение... Много сте далеч от журналистиката. А бе, проверете най-напред и тогава пишете ! Така никога няма да се научите !