Камион удари момче на пешеходна пътека в Ямбол

В голямото междучасие децата отивали за закуска
10 яну 2018 19:14, Анисия Иванова
8
Камион удари момче на пешеходна пътека в Ямбол
Архив: Булфото

Камион удари дете на пешеходна пътека в Ямбол, съобщи bTV. Инцидентът е станал пред училището на 16-годишното момче. Според живеещи в квартала светофарите на оживеното кръстовище създават риск от произшествия.

В голямото междучасие деца от училище "Христо Смирненски” отиват за закуска, когато камионът ги връхлетял. Шофьорът твърди, че причината са светофарите.

Зеленият сигнал на светофара тръгва успоредно със зелената сигнализация на колите отляво и те трябва да се изнесат за по-малко от 10 секунди, което застрашава сигурността на пешеходците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Града преди 6 години
Безумие! Такова натоварено кръстовище + училище на тротоара, а да слееш зелената светлина на автомобили и пешеходци! автомобилите просто не могат да направят ляв завой! Шофьорът винаги е виновен, но Най-виновни са тези, които са направили организацията на движението!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-нормалното нещо е да свети зелено едновремнно за пешеходци и за коли, които завиват наляво или надясно. Нищо нелепо няма в тази най-често срещана ситуация, почти навсякъде където има светофари.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодаря за информацията. На всички кръстовища, когато имат право да преминат, пешеходците са с предимство пред ППС.Водачът на камиона съзнателно е нарушил правилата, което е довело до ПТП.
4
4
 
4
 
! Отговори
От Ямбол преди 6 години
На това кръстовище сигналът зелено, за завиващите наляво, съвпада със сигнала зелено за пешеходците и затова се получават такива работи. Навсякъде има пешеходна пътека. Всеки ден минавам от там и виждам как пешеходци минават на зелено и коли спират пред тях (също пуснати на зелен сигнал) за да им направят път. Нелепо е...
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак четох написаното. Излиза че малоумникът е искал да завие наляво, като се шмугне пред насрещния поток. Така ли е?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля някой запознат с конкретната ситуация да опише малко по-подробно организацията на движението там.Какви са тези глупости за 10 секунди и т.н.?Кой го е карал да дава зор? Трябва му заплатата? В затвора ще го хранят за наша сметка.
1
1
 
14
 
! Отговори
жалко преди 6 години
А тоя с камиона , къде е блял , не вижда ли , че има училище , и пак на пешеходна пътека Дано детето се оправи ПС - не знаех , че светофарите могат да карат