Грипът взема връх! Перник обявява епидемия от утре

Предгрипна е ситуацията и в Пловдивска област
8
Грипът взема връх! Перник обявява епидемия от утре
Снимка: архив, БулФото

Обявена е грипна епидемия в област Перник от утре, съобщи здравното министерство.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. 

От РЗИ – Перник са разпоредили на директорите на болниците при необходимост да осигурят допълнителни легла за вътрешните отделения на съответните структури.

Връчено е предписание на началника на Регионално управление на образованието в Перник 15, 16 и 17 януари да бъдат обявени за неучебни дни на територията на областта.

Предгрипна епидемия е обявена в област Пловдив. Висока е и заболеваемостта в областите Стара Загора, Пазарджик, Габрово и София-област.

Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните нива и предприемат незабавни мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Перник преди 6 години
Хааха колко сте смешни...ще дойдете на кукери нали....
7
2
 
3
 
! Отговори
жожо преди 6 години
В Перник върлува опасен мозъчен вирус от години.
6
3
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Съгласен съм с теб но винкелите пият само ракия и за това при тях има грип а *** сега за сурвакането като отида при тях с пернишката сурвачка така ще ги излекувам та ще ме помнят.
5
0
 
3
 
! Отговори
лекар преди 6 години
Прегледа ми е 40 лв,домашно посещение 50 лв.Заповядайте!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползвайте маски. Здравето е по-важно от суетата. :) Пък и като влезе с маска в трамвая и всички ви правят място, все едно ще ги поразявате с биологично оръжие. Хаха.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си купих четиривалентната ваксина и до сега изкарах 2 грипа,дори Тамифлу не ми помогна,25 лв.за ваксината ваксигрип,35лв за Тамифлу и в бонус 2различни грипа,единият с разстройство и повръщане,ако изкарам и третият грип ,който са пуснали ще умра вече!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пийте сироп от бъз, честно - това е едно най-мощните природни средства срещу грипа. И яжте чесън - той е природен антибиотик. Ползвайте повече природни средства защото от тези ваксини се развива резистентност и след някоя друга година гриповете ще ви тръшкат много силно.
1
3
 
19
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Аха, тази година са пуснали от лабораториите три щама едновременно, за сметка на това актуалната ваксина е 4 валентна. Купувай, народе!