Ще режем уши, ще те убием... Баба разказва за ало терора

Шуменската полиция пусна клип с жертва на измама
17 яну 2018 09:10,
45

Шуменската полиция разпространи клип с цел предотвратяване на телефонните измами. В него се е решила да говори истинска жертва – възрастна жена, пострадала от ало мошениците.

"Първо ми се обадиха със заплахи... ще ми режат ушите, че ще ме убиват... После позвъни полицай от районното в Шумен, помоли ме да участват в акция по залавянето на престъпниците... каза ми като оставя парите, да заключа вратата и да не поглеждам през прозореца, защото може да има престрелки... Бях измамена", допълва огорчената и стресирана жена.

От началото на 2018-а в Шумен има лавина от телефонни измами – 8 души са изгорели, като възрастните хора са изхвърлили през балкони или са оставили до домовете си 36 816 лв.

Всички жертви до една са вярвали, че помагат на полицията, но впоследствие са разбрали горчивата истина.

През изминалата 2017-а в региона измамените по телефона са 37, а сумата, с която са се разделили хората, е 142 000 лв.

Полицаи от месеци провеждат беседи по читалища, пенсионерски клубове, обикалят по населените места в Шуменско, за да убеждават възрастните хора да не се доверяват на непознати по телефона и да не дават пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да слушат Веселин Маринов и нашата полиция ни пази.
5
3
 
30
 
! Отговори
бмп преди 6 години
Ех да звъннат така на майка ми... Докато са живи ще си спомнят последиците. Въобще няма да занимавам полицията!
4
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съшият сценарии се разигра преди Коледа в София. Леля ми- сама жена на 75. Със смях ги напсувала по телефона. Интелигентна жена, мислеща. Не е комунистически бабиер с тотално сбъркана ценностна система.
3
3
 
31
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
старостта е трудно нещо...
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе Цветанов сума сценарии режисира, така ли не му дойде на акъла да направят българска сапунка с телефонна измама.И всички турски филми да са задължително с половинчасово прекъсване и указания по темата към евентуалните жертви!Дъртите ще се впечатлят!
1
3
 
56
 
! Отговори
кино студио мвр преди 6 години
Полицията вместо да лови бандитите пуска клипове и чака някой друг да им свърши работата,наглите/полицията/съвсем вече е изпаднала в безпомощност.