Забавачка в наши дни: Само турски език, бой, обиди и заплахи

Поредният случай от насилие в детска градина е от град Глоджево
92
Забавачка в наши дни: Само турски език, бой, обиди и заплахи
Снимка: Булфото, архив

Пореден случай на грубо отношение в детско заведение. Този път е от близкия до Русе град Глоджево, разказа Нова телевизия.

Майка сложи записващо устройство в дрехите на детето си. А записът предизвика проверка.

"Децата всяка сутрин отиват с рев, не искат да влязат, треперят, нощем се събужда с кошмари. И това продължава месеци наред”, разказва Дениз.

И продължава, че 2-годишният й син започва да плачe само като види как му приготвя дрехите за яслата. Разпитала и други родители как се чувстват техните деца. И те се оплакали.

Затова младата жена решава да сложи звукозаписно устройство в дрехите на детето. И разбира не само, че децата
биват обиждани, но и че вместо на български, с тях се говори само на турски.

"Най-лошо впечатление ми направи, че псуват, удрят, обидни думи използват”, разказва Дениз.

Друга майка се оплака, че наричали сина й "заспалия пръч“.

Обвинените в насилие служители в яслата отрекоха.

Рефие Ралева, директор на детската градина обясни, че ако бъдат открити нарушения, ще последват санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно нещо са бантускотовете!?!При положение че премиера ви е отявлен турски васал, че на връх националния ви празник е поканил Ердоган в Бантускотия, и предвид че Бантускотия е много по-зависима във външната си политика от Анкара, отколкото дори от Брюксел, какво сте тръгнали да се възмущавате че някакви обикновени хорица говорели на турски, при положение че те не го правят за да обидят някого, а просто защото така им е по-лесно?????
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нещо гнило в Дания.А може да има и нещо датско в Гниляне.
48
2
 
9
 
! Отговори
до Ач преди 6 години
Ами може авторката на тая статия като да е била в същата детска градина, където не се говори български...
47
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България неса турци,това са къзалбаши или така наречените в турция кюрди,те са синоним на ромите в България,не съм нацоиналист с най голямо уважение към тях и към ромите,най добрите ми приятели са от по горе споменатите.
46
1
 
33
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
До АнонименВ гр.Джебел е същото.======В Джебел е още по-зле. Бяхме с приятели там. Настанихме се в хотел Роял (май така се казваше) и десетина дена обикаляхме Родопите и забележителностите. За цялото време чух само двама души да говорят на български. В едно заведение, където закусвахме сутрин, момичето вечно бъркаше поръчките. После я усетихме, че тя не разбира какво й говорим.
45
1
 
42
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Имаме приятелско семейство турци от Разград, състуденти от преди много години. Подържаме прекрасни отношения. Родителите им са в с. Дянково и ако знаете каква детска градина има там! Градината има профил във ФБ (дг осми март с. дянково) и често гледам снимки и клипове от тържества. Децата в носии (български), играят се хора, рецитират се стихотворения на перфектен български. А иначе 90% от селото населението е турско.
44
3
 
22
 
! Отговори
бравос! преди 6 години
гледам Черна любов и се чудя как в турските филми всички са мили и добри с децата, а българските гурци хич не прихващат от тези добродетели на сънародниците си уж...защо така, бе джанъм?
43
3
 
30
 
! Отговори
Ач преди 6 години
И това видяхме турчин се жалва от турския.Само дето това Дениз не се разбира от какъв пол е благодарение на бездарната статия където родове,числители и прочие са крайно объркани...
42
3
 
34
 
! Отговори
еха преди 6 години
Директорката явно се е омъжила за българин, съдейки по фамилията. И сигурно е от ГРОБ или от ДЕПЕСЕГО и е яка връзкарка, иначе директор не се става, даже и в забутано турско село. Срам и позор за тези мърли, които тормозят деца!
41
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не се дават на детската градина субсидии . Турците сами да се издържат . Никакви социални помощи за тях .
40
16
 
5
 
! Отговори
АМИ , ТАКА Е... преди 6 години
КАТО НЯМАТЕ , НИТО ДЕЦА , НИТО ПАРИ ЗА ДА СИ ГИ ГЛЕДАТЕ ....ШЕ ТЪРПИТЕ!!!НАПРАВЕТИ СИ СОБСТВЕНИ СДРУЖЕНИЯ ЗА ГЛЕДАНЕ НА ДЕЦА--ТОВА Е РЕШЕНИЕТО!
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГрабвай багажа от София отивай да живееш в село Глоджево, може да вземеш и други кифли и кроасани.България така ще има по-голяма полза от Вас
38
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желанието на БКП отдавна е да има етническа война в България и тя да е между турци и българи. "Шведите" няма да бъдат пипани. Единствената причина поради която не тръгват е, че младите няма да ги подкрепят. Партията, която работи за това, освен БКП е и ДоСт, те направо си го искат това. Целите на БКП и ДоСт обаче от една евентуална война в България са различни. ДоСт иска вменяване на чувство за вина у българите, а БКП иска да се отклони вниманието от история и т.н. и да има нова рана в България
37
11
 
15
 
! Отговори
ДАМ преди 6 години
Ама вие на какъв език очаквате да говорят персонала на детската градина в сто процента турско населено място? Те кадъните български не знаят. Хич обаче не ми е мъчно за техните деца, само за българчетата.
36
4
 
33
 
! Отговори
ВСИЧКИ преди 6 години
Днес Директорката се казва Рафие и горе долу говори български език , вярно че бърка родовете . Утре като стане Айше Директорка ще се оправят нещата - бой до посиране и кючеци .
35
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така! До там! Край на проблема нали!? Казаха по медиите и готово. Сега, кой ще действа? Никой както винаги! Това е България! Тук за тежки престъпления ги пускат след 24 часа, какво остава за детската градина! Директорката казала че не е вярно, и всичко се потушава въпреки доказателствата. А пък може и ДПС да обвини родителите в расизъм! И може накрая тях да съдят за това че клеветят горките учителки от малцинствата и подпалват етнически конфликт. Добре дошли в страната на абсурда
34
2
 
7
 
! Отговори
Лудогорие преди 6 години
Лелките казват , ние та ги обичаме като ги пляскаме. Абе лели ли сте каквисте незнам но ела ас дате напляска , какви неграмотни хора сте само .
33
0
 
41
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Анонимен10-Когаго сина ми ходеше на градина имахме подобен проблем-учителката не го пуснала да отиде по малка нужда,защото по това време децата трябвало да спят.Що за идиотщина ,детето после се оплакваше от болки,имаше цистит,ходихме по доктори,последва лечение.Ами стреса?Родителите да си потърсят правата .Трябва да има уволнения задължително.
32
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново при детските градини и ясли.В гр.Джебел е същото.Някои от тъй наречените лелички са за психиатър.Само че става обратното.Децата плачат и не искат и да си помислят за това място където ги малтретират.ВРЕМЕ Е РОДИТЕЛИТЕ ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ ПРАЩАТ 2..3..4 ГОДИШНИТЕ СИ ДЕЦА НА КАЗАРМА
31
6
 
60
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Забрана на турският език в България, да се говори в държавни и обществени учреждения. Хване ли се такъв случай, незабавно уволнение на служителя/ката. И на негово място да се командироват само българско говорящи. Ккато казах и преди, държавата трябва да се абсолютизира в райони като Делиормана и Източните Родопи. Иначе ни чака териториално разкъсване в обозримо бъдеще.