Питбул нахапа 3-годишно до смърт в Пазарджишко

Трима са задържани заради нещастния инцидент
29 яну 2018 20:48,
47
Питбул нахапа 3-годишно до смърт в Пазарджишко
Снимка: архив Reuters

Трима души са в ареста, след като питбул уби дете в пазарджишкото село Мокрище.

По първоначални данни до инцидента се е стигнало, след опит на детето да погали кучето, което било вързано в частен дом.

"Инцидентът е станал в двор в ромската махала на населеното място", потвърди пред Dnes.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Питбул нахапа 3-годишно до смърт в Пазарджишко
Дворът, където кучето е било вързано Снимка: Dnes.bg

Бащата и детето били на гости при свои приятели.

Докато компанията се веселяла, детето излязло на двора и се доближило до вързаното куче, което познавало.

Въпреки че кучето е било вързано, то е успяло да захапе смъртоносно 3-годишното момче.

Тази вечер в ареста са задържани собственикът на кучето, бащата и негов близък.

От полицията в Пазарджик има екип, който и към момента продължава изясняването на случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26: Какъв намордник бе, кучето е било вързано. Отделно айде стига с тия тъпотии за това как питбулите били злобни. Кучетата са такива, каквито ги направиш. Видя ли снимки на пита? Да ти направи впечатление, че е кожа и кости? Говорим за супер травмирано и -очевидно- крайно недохранено куче, гледано в мизерни условия. И лабрадор да беше, историята щеше да е същата.
26
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Четири породи са забранени със закон във Великобритания - едната е питбул !Единствено чрез специални ,трудни тестове за абсолютно послушание се позволява отглеждането на някоя от тези породи !При само една проява на агресия срещу човек или животно - кучето се конфискува веднага , и има големи глоби !В България си има закон за носене на намордници....но собствениците на кучета не го спазват . Това е действителността,това е държавата ни.
25
2
 
7
 
! Отговори
М преди 6 години
До Анонимен Не е вярно, че във Великобритания тези кучета са забранени. Имам приятели, които живеят там и сме говорили по въпроса, защото аз имам питбул. Не пишете глупости, без да имате информация. Кучетата не са лоши, просто това е обучавано да е зло. Мисля си, че щом инцидентът е станал в *** махала, *** специално са го отглеждали,за да го пускат да участвува в боеве между кучета и да залагат пари.
24
0
 
3
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
Новини от България и света, актуална информация 24 часа в денонощиетоПитбул е убил 3-годишно дете в пазарджишкоАвтор: news.bg29.01.2018 19:29:36 29.01.2018 20:04:57 Пазарджик Право и ред Прегледи: 16000 Коментари (4)Питбул е убил 3-годишно дете в пазарджишкоИзточник: iStockАрхив 5 7Питбул е убил дете в ромската махала на пазарджишкото село Мокрище. Полицията е потвърдила инцидента, съобщава БНТ.Детето е на възраст около 3 години, и все още се уточнява как то се е озовало при вързаното на двора куче. Трагедията се разиграла около 14:00 часа.Според съседи, на дет
23
1
 
13
 
! Отговори
Кокиче преди 6 години
До Гост - и като е кастрирано няма да хапе ли?И не е до породата - това е куче пазач. Това дете е имало нещастието да е оставено на произвола на съдбата и тя си е казала думата.Така зарязано малко дете можеше да е смачкано от кола или да се изгуби някъде - всичко е можело да се случи.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма такива породи бойни кучета.има породи които физически са по добри за тази цел.всяко куче може да се обучава за борби стига да са в една категория.ако кучето беше друга порода дайте и нея да избием.някой ако влезе в клетката на лъва кой му е виновен.
21
3
 
14
 
! Отговори
Х преди 6 години
За како хората на село отглеждат кучета да пазят.Това не е домашен любимец, а куче пазач.Било е в двора и вързано.Ако ще го гледам ,всеки да може да влиза в двора и то да не го напада,за какво да го гледам и храня.Не било зарегистрирано.А нима регисрираните по малко хапят.
20
1
 
16
 
! Отговори
Стивън преди 6 години
Значи всяко куче, което пази територията си от чужди хора, които се врат в него може да се смята за агресивно и опасно. Амиии....има логика
19
5
 
6
 
! Отговори
Коли преди 6 години
А пък мойто коли го ухапа пинчер, и един шпиц мини много истерично го лае - страх ме е някой ден стопанката да не изпусне повода, пък мопс без повод направо си го напада, е казах на стопанката, че кучето ми няма да е жертва.Всяко куче причиняващо 1 см. рана е опасно, ако разкъса артерия, докато дойде линейка и край.Един съсед има страхотен питбул и не го обучава, казах му, че го испуска като възпитание, накрая ще го разхожда само вечер сам - така стана.Деца играйте само с Коли - Ласи. Та ЧИПА
18
4
 
6
 
! Отговори
Гост преди 6 години
И да допълня: не може да съществува такова понятие: "безстопанствено домашно животно" или "улично животно"!
17
16
 
15
 
! Отговори
Св преди 6 години
Добри - лоши стопани, не ме интересува. Най-обичам, като някой торосъбирач (ако изобщо си събират торта от питомците си), се развика в парка - "Роки (Джека, Джони), ела тук, чуваш ли". Абе какво ще чуе, то си лае и си напада, ръмжи. Дресировка не помага. Доскоро бях сам и не ми пукаше много, само веднъж извадих на един зъбатко спрей, да видиш как се набра тичешком собственика, и сега като ме види отдалеч, стиска нашийника ако не е с каишка. Но сега ще съм с дете, познайте как ще парфюмирам наред
16
13
 
16
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Малоумието продължава! Отглеждането на определени породи трябва да е забранено със строг закон, а всяко домашно куче трябва да е кастрирано! Това е!
15
2
 
13
 
! Отговори
гост преди 6 години
Кучетата са добри животни но имат лоши стопани, някои дори са без стопанствени. Вината за нападения на кучета срещу хора е изцяло на депутатите и управляващите. Защото много хора бяха разкъсани и умъртвени от кучета. Но еничарите си получават прекалено големи заплати и това не ги интересува. Нали те си имат имунитет и охрана. Но с кучкарниците само крадат пари от държавата. За проблема с кучетата трябва нормални хора в парламента за да създадат закони за тях и да има санкции за нарушителите.
14
27
 
14
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
Животните са по-добри от хората. Кучетата усещат лошите хора и затова ги хапят.
13
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Великобритания питбула е категорично забранен. Разбере ли се, че някой гледа, идват и го изземват с огромна глоба. Защо у нас не се забрани, колко още трябва да умрат за да се постави забраната?
12
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не било от породата? защо няма едно убито дете от пинчер или пудел?забрана на всички видове бойни породи и незабавно приспиване на въпросния питбул
11
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питбул - кучета за комплексари, страхливци,------Престанете с тези стереотипи!Питбула е не по-агресивно куче от останалите породи кучета - немска овчарка, доберман, ротвайлер, бултериер, акита и т.н.Стопанинът е този, който носи отговорност за кучето си.Така се случи, че аз също имам кучета - 7 годишен питбул и 4 годишен чихуахуа.У моят питбул липсва всякаква агресия, но въпреки това аз нося пряка отговорност за него.
10
5
 
17
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Точно така.Това дете има родители,които да мислят за него.Крайно време е да се разбере,че само родителите носят отговорност за децата си,а не останалите.Дано някога се спре с това порочно изказване''Ама това са деца.Те не се пазят,те не могат ''' и т.н.
9
6
 
31
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Нека почива в мир детето.Обаче, едно малко дете не се оставя ей така без надзор. Малките деца не осъзнават наистина какво правят, че може да пострадат от това. Кучето не е виновно, виновни са единствено и само родителите!!За незнаещите, питбулът не е опасна и злобна порода кучета. Както си го възпиташ, така.
8
3
 
26
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Защо вините кучето?Масово родители,без значение етнос,си оставят децата без надзор.Правят го навсякъде-на улицата между минаващите коли,по терасите,на кафенетата и моловете.Кой е виновен?Някой си оставил детето,а сега реве.Кастрирайте поне половината свят да няма деца или не ги отглеждайте демократично,че има плачевни резултати,не че ми пука.Всеки да си носи отговорността!