22 градуса – през февруари, не през май! Но и минус 14

Месецът започва със слънце и по-топло време от обичайното
6
22 градуса – през февруари, не през май! Но и минус 14
Снимка: Dnes.bg

Февруари ще ни донесе доста високи температури - между 17 и 22 градуса, но и обичайния за месеца студ. Най-ниските температури ще бъдат между минус 14 и минус 9 градуса.

Средната месечна температура за февруари в Северна България и високите полета е от 0˚ до 2˚, в Южна България и по Черноморието – между 2˚ и 5˚, а в планините – между минус 8˚ и минус 3˚.

Средната месечна сума на валежите в равнините е между 30 и 50 mm, в планините – между 40 и 70 mm, за Рило-Родопския масив и Странджа от 60 до 100 mm.

Тази година се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, така ще е и с месечната сума на валежите, според прогнозата на НИМХ-БАН.

В началото на месеца ще бъде предимно слънчево и доста по-топло от обичайното, особено в Източна България, където ще духа умерен югозападен вятър.

На 3-ти ще завали дъжд, а от северозапад бързо ще нахлува студен въздух и със застудяването дъждът ще преминава в сняг. Впоследствие валежите ще спрат, облачността бързо ще се разкъсва и намалява. Ще е ветровито и относително по-студено.

През втората половина на десетдневието температурите все още ще са по-високи, но по-близки до обичайните. Отново ще има условия за превалявания, отначало от дъжд, последвани от временно понижение на температурите, при което в Западна и Северна България за кратко ще има и сняг, без да се образува трайна снежна покривка.

През второто десетдневие температурите ще се понижат още и ще се колебаят около средните. Ще има и дни със спокойно и слънчево време. Повишена вероятност за валежи има около 12-и и през втората половина от десетдневието. Те ще са последвани и от краткотрайни застудявания.

През третото десетдневие по-голяма е вероятността температурите да бъдат около нормата. Остава и вероятността за чести валежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
25
 
! Отговори
Прогнозатор преди 6 години
Както каза една родна синоптичка, и през следващото денонощие, времето ще продължи. Та и тук това казват с тази статия :)
1
11
 
27
 
! Отговори
Чакраджий преди 6 години
За прогноза до 5 макс до 7 дни съм чувал ,но за цял месец ми идва малко тайни загадки мистерия и размишления ,но сигурно имате уфо в редакцията та ви гадае бъдещето?