Януарски ден с дъх на пролет ще е днес

Максималните температури ще са между 13° и 18°
Обновена: 30 яну 2018 08:22 | 30 яну 2018 08:10, Анисия Иванова
0

Днес времето ще е слънчево, ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който през деня временно ще се усили. Максималните температури ще са между 11 и 16, за София около 13 градуса. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

"В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по билото на Стара планина силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8, на 2000 метра - около 1 градус", посочи още той.

През следващите два дни ще преобладава слънчево време. В сряда вятърът ще отслабне. Дневните температури ще бъдат с 2-3 градуса по-ниски.

В петък през деня облачността ще започне постепенно да се увеличава и привечер ще започнат валежи от дъжд. През нощта срещу събота се очаква да започне да нахлува студен въздух и със застудяването дъждът ще преминава в сняг, каза още Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

В събота сняг ще превалява в югоизточната част от страната. От северозапад облачността бързо ще се разкъсва и намалява. Ще е ветровито и относително по-студено с максимални температури между 3 и 8 градуса. В неделя и понеделник вятърът ще отслабне. Времето ще е предимно слънчево и по-топло.

"А нощното небе на 31 януари ще ни поднесе рядко тройно явление - суперлуна, синя луна и кървава луна. То е наречено "Супер синя кървава Луна и не се е наблюдавало от над 150 години.

Застъпването на явленията ще даде възможност на учените да наблюдават какво се случва на повърхността, когато Луната се охлажда бързо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари