За дни МВР прибра 10 "ало" измамници в ареста

Четирима са хванати в Габрово - излъгали 22-годишна жена
24
За дни МВР прибра 10 "ало" измамници в ареста
Снимка: архив, БулФото

Десет души са задържани за телефонни измами в страната.

При една от операциите на МВР са задържани четирима мъже в област Габрово. Всичките те са криминално проявени, с множество регистрации за измами -  трима от тях са и осъждани, съобщават от МВР. Задържането им е осъществено на 31 януари - непосредствено след телефонна измама в София на 22-годишна столичанка.

Други двама са задържани в столицата в момент на вземане на плика с парите от телефонна измама.
При претърсванията са открити и иззети множество мобилни телефони и СИМ-карти, батерии, зарядни устройства и други вещи.

При полицейски действия във Враца и Стара Загора също са били задържани общо четирима мъже, съпричастни към телефонни измами.

Разследването за случая във Врачанско започнало през миналата седмица след подаден сигнал от възрастна жена, станала жертва на сценарий за помощ при полицейска операция и оставила в подлез в града 830 долара, 55 евро и 220 лева.

При случая в Стара Загора до залавянето на измамниците се стигнало след подадени сигнали на 11 и 25 януари от две възрастни жени. Измамата била по познатата схема, че се помага на полицията, а на потърпевшите били отнети общо 9845 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари