Откриха обновената сграда на Търговската гимназия в Стара Загора

Извършеният ремонт е по Оперативна програма „Региони в растеж“
2
Откриха обновената сграда на Търговската гимназия в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

С тържествен водосвет, отслужен от старозагорския митрополит Киприан, беше открита изцяло реновираната сграда на Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски" в Стара Загора.

Извършеният ремонт е по Оперативна програма "Региони в растеж" и е на стойност 1 317 331 лева с ДДС, с което изцяло е реновирана сградата на най-старото професионално училище в града.

"Днешният ден е празнична дата в 97-годишната история на училището. Този ден поставя началото на нов етап на сградата в която се обучават бъдещите икономисти на България", каза в приветствието си към гостите директорът на гимназията Снежана Танева.

Дълги години ремонтът на сградата бе спиран от проблеми със собствеността й, който обаче бе решен от общината преди година.

След промените триетажната сграда на Търговската гимназия е с повишена енергийна ефективност, подобрен е достъпа на хора с увреждания до нея, подобрени са условията за работа на преподаватели и административно-технически персонал.

Изградена е и оповестителна инсталация, пожароизвестителна централа, нова отоплителна инсталация, вентилация и климатизация на физкултурния салон, засадени са иглолистни дървета, декоративни храсти, многогодишни цветя, поставени са бетонови кашпи, пейки, кошчета, волейболни стойки и врати за минифутбол.

Училищният двор има две обособени зони- за отдих, с алея и зеленина, и площадка за спорт.

През учебната 2017/2018 година в сградата се обучават 672 ученици от 46 педагози.

На откриването присъстваха още областният управител Гергана Микова, председателят на Общински съвет Стара Загора Таньо Брайков, секретарят на общината Делян Иванов, зам.-кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Янчо Калоянов, общински съветници, началникът на РУО Татяна Димитрова, ректорът на ТУ проф. Иван Въшин и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тия мангизи три нови сгради щяха да направят... Голямото герберастко лапане продължава...
1
9
 
0
 
! Отговори
Zaharop преди 6 години
Rojden den bez torta...?! Vaiii, nema li koi da prai bg torti v St.Zagora?! Da vi pratim ot s. Beden edna bg torta?!