Родители на протест срещу насилието в детските градини

Хората искат камери и по-високи заплати за учителите
10 фев 2018 14:30,
45
Родители на протест срещу насилието в детските градини
Снимка: "Дарик"

Родители от няколко града в България организират протести срещу агресията в детските градини. Днес на улицата излязоха майките и бащите от Бургас, утре се очаква същото да направят и във Варна, Пазарджик и Плевен.

Родителското недоволство ескалира след случая на учителска агресия в детска градина "Брезичка" в Бургас.

Протестите са в подкрепа на гражданската инициатива, която бе внесена в Народното събрание с искане за мандатност на директорите и началниците на РУО, видеонаблюдение във всички помещения на ясли, градини и училища, информира "Дарик".

Предложенията, внесени в Народното събрание, включват и увеличаване на заплащането на учителите, намаляване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца и др.

Протестите не са срещу учителите, категорични са от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
А как се разбра за проблема? Ти ли ни каза или камерата го хвана ?
17
8
 
25
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
В ДОМА СИ МАЙКИТЕ МАЛТРЕТИРАТ ДЕЦАТА СИ /1 ИЛИ2 / МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕ ОТ УЧИТЕЛКИТЕ !!! УБЕДЕН СЪМ , ЧЕ НЯМА МАЙКА , КОЯТО ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА " ГОСПОД" ...И НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА ,КАКВО СЕ СЛУЧВА В НАЧАЛОТО НА ПЪРВИ КЛАС !!! ДА ...ТОВА Е САМО ЗА АНГАЖИРАНИТЕ МАЙКИ ...НО ТОЧНО ТЕ "ПРОТЕСТИРАТ " !!! НЕ МОГАТ ДА ОТГЛЕДАТ ЕДНО ДЕТЕ , А В ГРУПИТЕ СА НАД 30 !!!
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5В Бг детска градина с 35 деца ще я закрият. И дребосъците ще ги карат да се катерят по стъпалата на автобуса рано сутрин, после да се катерят по седалките на автобуса.Училищата с под 50 деца ги закриват завинаги. Затова масово селата обезлюдяха. Даже вече се правят референдуми за закриване на села. Започна процесът на закриване на населени места.А Я. Такева реве, че нямало учители.ДЕЦА НЯМА! УЧЕНИЦИ НЯМА!Как не я пенсионираха тази жена?!
15
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Айде камери на работата и на същите майки, дето ревът срещу учителите! Да ги наблюдават онлайн в реално време и да видим колко са съвестни и кадърни, най- вече ТЪРПЕЛИВИ на работа. Камера и в домовете на хората! Да се наблюдава семейството онлайн в реално време. Наемете хиляди охранители, оборудвайте помещения с техника и да почваме да следим всеки и всичко денонощно.
14
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11Майките, които НЕ са на работа, да си гледат детето у тях.
13
5
 
23
 
! Отговори
учители има! преди 6 години
До Анонимен 13Учители има! Системата на връзкарството не ги допуска да работят по специалността си и те са принудени да работят друго, много често нискоквалифициран труд. Тези хора са отблъснати, низвергнати от щуробаджанащината, която цари навред, най-вече образованието.Общините не искат на работа учители от други градове. В Попово и Омуртаг не искат учители от Търговище, в Кубрат не искат учители от Русе или Разград и т.н. Учителите са съгласни да пътуват. Кметове и директори ги прогонват.
12
6
 
19
 
! Отговори
Тцтц преди 6 години
Да се пенсионират , а майките тъкмо ще си намерят работа.
11
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 4 ГОДИНИ СЕ ПЕНСИОНИРАТ 2900 УЧИТЕЛКИ/ СПРАВКА НСИ/, ТЕ ТОГАВА ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ВЛЕЗЕ ДА РАБОТИ- МАЙКИ ПО ГРАФИК И БЕЗ ПАРИ ЗАЩОТО БИЛО ПРИЗВАНИЕ И ТОГАВА ПО 40 ДЕЦА В ГРУПА.
10
28
 
15
 
! Отговори
Тцтц преди 6 години
Видео наблюдение ще помогне и за дисциплината на проблемните деца. Показваш на родителя проблема и той си преценява дали е за бой ;) Като са ви много децата и децибелите търсете работа в Кауфланд, Била и т.н. В мините също е много спокойно .. няма никакъв шум.
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАМЕРИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, НЕРАБОТЕЩИТЕ МАЙКИ ПЛЪТНО ДО ДЕЦАТА СИ В ГРУПИТЕ С 30 ДЕЦА, НЕКА ПОМАГАТ И НЕ СЕ КЪСА ВРЪЗКАТА С ДЕТЕТО, ИНАЧЕ НЯМА ЛОГИКА.
8
5
 
25
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Не знаех, че на неработещи майки децата заемат място в детска градина.Това е недопустимо.
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИДЕОТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И САМО ОНЛАЙН СЪС ЗВУК, ИМА ОПАСНОСТ ЗАПИСИТЕ ДА СЕ МАНИПУЛИРАТ И ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ СРЕЩУ НЕУДОБЕН ПЕРСОНАЛ, ПАК ПИША СЪС ЗВУК- ЩЕ СЕ РАБЕРЕ КОЙ Е ТОРМОЗЕНИЯ И КАК ИЗПРАЩЯВА БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ, А ПОСЛЕ ГО ОМАСКАРЯВАТ - УПОТРЕБЯВАТ И ЗАХВЪРЛЯТ.
6
7
 
18
 
! Отговори
Старило патило преди 6 години
Мойте деца бяха точно два месеца на детска градина. След, като видяхме с половинката, че това е стрес за тях, веднага ги спряхме. И нека не ми развият теории, че не ходенето на градина възпрепятства развитието.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А СЕГА ОТВОРЕТЕ НОРМАТИВНИТЕ ДОКУМЕНТИ НА КОЯТО И ДА Е ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА- ИМА ЛИ ТАКОВА СТЪЛПОТВОРЕНИЕ ОТ НАД 30 ДЕЦА В ЕДНА ДЕТСКА ГРУПА- В ЕВРОПА ЕДНА ГРУПА 6/10 ДЕЦА В БГ 35 ДЕЦА, В ЕВРОПА 35 ДЕЦА ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА С ДИРЕКТОР РАБОТНО ВРЕМЕ ОТ 8/9 ДО 16/17 ЧАСА, В БГ ОТ 7 Ч ДО 19 ЧАСА, НЕРАБОТЕЩА МАЙКА- ДЕТЕ В ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ГРУПА 3/4 ЧАСА. НИЕ УЧИТЕЛИТЕ ИСКАМЕ КАМЕРИ СЪС ЗВУК - ЗА ДА СЕ ИЗМЕРИ ШУМА- ПО НОРМАТИВ 4 КВ М. НА ДЕТЕ И ШУМ 60 ДЕЦИБЕЛА- ЕЛАТЕ И ЗАМЕРЕТЕ ШУМА.
4
5
 
25
 
! Отговори
ицака преди 6 години
искаме видео камери в парламента, общините, президентството, бнб, съда и в на боко къщата...
3
12
 
18
 
! Отговори
Тцтц преди 6 години
Да се поставят камери и готово.Ама не могли да се държат естествено(да бият децата)...смях. После не си спомняли...Нарушавало личното им пространство в работата(да казват на децата *** ***, *** не ме притеснява)...смях.Работя в Кауфланд и никой не ми плаща за да се държа естествено или да раздавам шамари на мозъчно изпадналите пенсионери , когато се държат като деца и задръстват опашката.
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видео в ДГ само онлайн, защото има опасност записите да се манипулират- ОНЛАЙН, НЕКА ВСИЧКИ ДА РАЗБЕРАТ КОЛКО ДОБРЕ СА ВЪЗПИТАНИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА. За двете лъвчета хиляди на протести, А БГ ДЕЦА НАГЪЧКАНИ ПО НАД 30 В ГРУПА, КАКВО ОГРОМНО ОБЩЕСТВЕНО ЛИЦЕМЕРИЕ.
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сегашната организация 12 часа в ДГ къса връзката майка дете и възпитава безотговорно родителство. Сега групите са по списък над 30 деца- няма как човек да издържи на толкова много деца. Намалете ВЕДНАГА ОТ 30+ на 10 деца, извадете децата на неработещи родители извън системата, в задължителните групи 3/4 часа, ако мама не работи, майки в отпуск до детето плътно в дг, видео в реално време и всички да насладим на спокойната професия на детската учителка, а СЕГА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ 30 ДЕЦА НА ЕДНО МЯСТО,