Работник почина след трудова злополука в Ловеч

Два инцидента са станали в завода за чугуни, друг човек е ранен
12
Работник почина след трудова злополука в Ловеч
Снимка: архив, БулФото

Работник на 47 години е починал след трудова злополука в Завода за отливане на чугуни "Осъм" АД в Ловеч. Друг работник е настанен в болница, съобщи директорът на Инспекцията по труда в Ловеч Митко Митев.

По думите му става въпрос за два инцидента. Първият е възникнал вчера около 12.40 ч. Починалият, който е работел като шлосер, заедно със свой колега е транспортирал филтър за аспирационна система чрез мотокар от ремонтен цех.

Филтърът е започнал да пада, а мъжът се е опитал да го задържи, но е бил затиснат от него. Откаран е в болница в Плевен с тежки наранявания, където по-късно е починал.

В момента се извършва проверка по случая както от Инспекцията по труда, така и от прокуратурата. На виновните за инцидента ще се търси отговорност. Митев каза още, че малко след злополуката в предприятието е станал и друг инцидент, при който е пострадал 54-годишен работник.

Той е настанен в болница без опасност за живота, с обгаряния в областта на окото. Този инцидент е бил при работа с индиукционна пещ, при която парче разтопен метал е хвръкнал и изгорил работника, предаде БТА.

Според Митко Митев последният трагичен инцидент в завода е от 2014 г., а последната проверка там за безопасните условия на труд е била извършена през есента на миналата година. Издадените тогава предписания са били изпълнени.

И по двата случая са образувани досъдебни производства. От предприятието отказаха да коментират инцидентите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости!
9
1
 
7
 
! Отговори
рошко преди 6 години
колко хора трябва да загинат в този завод да си отвори очите россана дачева че си е назначила некадърни директори да ръководят ЗВЧ ОСЪМ
8
2
 
11
 
! Отговори
дедо преди 6 години
Истинско удоволствие сега човек изпитва,като чете ПЪРВИ И ВТОРИ томове от Марксовия ,,Капиталът,, и наблюдава на практика какво става у нас с ,,работническата класа,,която всичко загуби от онези права,които бяха извоювали нашите деди от капиталистите.
7
0
 
2
 
! Отговори
ТБ преди 6 години
Такъв ни е манталитета. Никой не спасва правила. Като се случи лошото, все друг ни е виновен.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го просто човека.Интересно обаче защо не съм чул работодател да е починал при трудова злополука.Герберастките спонсори дето ги отстрелват като пили от началото на годината не се броят.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни работят при тежки условия и за мизерни заплати и умират рано,а други мързелуват и вземат хапката от устата им... Животът е ужасно несправедлив, за съжаление...
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като падне покрива на НС, примерно.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Как да ги сполети ТРУДОВА злополука?!?! До колкото знам, кражбата не е със статут на длъжност/специалност по НКПД....
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Боко Тиквата и сие хрантутници да ги сполети трудова злополука. Амин! Да даде Господ сила на близките на загиналия, мъката е огромна в такъв момент, каквото и обезщетение да им изплати РД, човекът няма да се върне.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките хора.. ! Бог да го прости!