ГЕРБ дава кметицата на Златица на прокурор. Защо?

Освобождавали града от социгото на Магдалена Иванова
34
ГЕРБ дава кметицата на Златица на прокурор. Защо?
Снимка: Архив

Магдалена Иванов - кмет на Златица ще бъде дадена на прокурор от ГЕРБ. Причината е, че не е обявила обществена поръча за довършване на училището в града и така се е разпоредила еднолично с над 2 милиона лева, отпуснати от кабинета на Пламен Орешарски.

"Внасяме сигнал до прокуратурата за освобождението на Златица от социалистическо иго", обяви ексдепутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Нарушенията на Иванова, кмет от БСП, са констатирани и в доклад държавната финансова инспекция.

Депутатът от мнозинството Александър Иванов обясни, че докладът е от 2014 г. и съдържа фрапиращи констатации. Съпартиецът му Васил Цветков посочи, че разширяването на училището в Златица е от трета категория, което автоматично налага той да има и издаден строителен надзор.

"Такъв обаче не е избран. Избран е два дни преди да се представи протокол от строителите за извършване на над 77% от обекта и то не с възлагане на обществена поръчка, а с директно договаряне с дадена фирма. Има строеж, но няма надзор", обясни Цветков.

Освен това било платено на фирмата строител преди да бъде издаден акт 15, което пък означавало, че общината е финансово ощетена, защото можело строежът да не е реален.

Според Антон Тодоров БСП управлява в 33 общини и в тях от "година-година и половина се носят писъци на угнетеното население". "В 33 общини БСП налага брутален режим на управление, който няма нищо общо нито с демокрацията, нито с пазарната икономика, нито с това, което наричаме прозрачно, публично управление.

Това не са празните приказки за някакъв гейт, за несъществуващи връзки в Хасково или където се сетите другаде, това не са празни приказки на чичо никой или леля никоя. В този доклад има изключително скандални заключения за оторизирани за това хора", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
12
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
На мен пък ми е симпатична жената,вдъхва ми доверие като я гледам на снимката.Не съм от този край,но съм чувал за тяхната елитна гимназия в града,а и самия град е благоустроен.Бих си купил вила в този чудесен кът на България.
4
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
берача вика - дръжте берача !
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото хубаво нещо е, че разбираме за престъпното им управление. Дано си понесат санкциите, независимо кои са и от коя партия са.
2
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата околия знае за далаверите на кметицата.Спомням си я и навремето като учителка в ТМЕМ Пирдоп.Аз бях ученик края на 90те.Още тогава не ми вдъхваше доверие тая жена.И преди да ме нападнете, не не съм бил слабак в училище.Имах 6 по всички специални предмети, включително физика.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
освобождение😊 значи могат крадат без страх??????? само погледнете свинята като всички в власта!