Седмицата започва с дъжд, на места и със сняг

Максималните температури ще са между 0° и 5°
0
Седмицата започва с дъжд, на места и със сняг
Снимка: Reuters, архив

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно. През нощта главно в Северна България ще превалява слаб дъжд, прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН.

Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е слаб, в Източна България и Дунавската равнина – умерен и с него ще прониква студен въздух.

Утре превалявания ще има из цялата страна, а още сутринта дъждът в Северна и високите полета на Западна България ще се примесва в сняг. Температурите ще са почти без дневен ход – предимно между 0° и 5°.

Над Черноморието ще бъде облачно на места с превалявания от дъжд, в северните райони за кратко примесващи се със сняг. Ще духа умерен, след обяд временно и силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха – между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 8°. След обед вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа до умерен, по откритите части на Стара планина и временно силен източен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

През следващите дни ще преобладава облачно време. С прекъсвания и на места ще превалява, предимно слабо и предимно дъжд, но в Предбалкана, по високите полета на Западна България, в крайните северозападни и в североизточните райони, е възможно временно, главно в нощните часове, дъждът да се примесва и да преминава в сняг. Вятърът ще бъде от източна четвърт, слаб до умерен. Температурите ще бъдат малко по-високи от обичайните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари