Ледена епоха в Добричко: Спасяват коли и пътуващи

Само за нощ са извадени от преспите над 100 души
27 фев 2018 12:00, Красимир Ангелов
5
Ледена епоха в Добричко: Спасяват коли и пътуващи
Снимка: БТА

Област Добрич остава една от най-критичните точки в страната след продължаващия снеговалеж и ниски температури, обхванали България.

Продължава да бъдат затворени основните пътни участъци от Републиканската пътна мрежа в областта, като към 9 часа тази сутрин остава отворен единствено пътя от Добрич за Варна.

През изминалото денонощие екипи на ОД МВР Добрич и РД ПБЗН Добрич са оказали съдействие по получените сигнали за закъсали коли и бедстващи хора.

Реагирали са общо 11 екипа, включващи общо 32 пожарникари и спасители и 11.бр. пожарна и спасителна техника. В резултат на акциите са евакуирани 62 души, а други трима са спасени.

Изтеглени са 7 автомобила, от които 5 автомобила създаващи тапа на пътя Добрич – Карапелит.

След извършена координация от РД ПБЗН Добрич с дежурните от общините и кметовете на населени места в общини Добричка, Ген. Тошево и Крушари, допълнително бяха спасени 12 души.

За спасените и евакуираните граждани е организирано настаняване в градовете Добрич и Каварна и селата Карапелит, Козлодуйци, Божурово, община Добричка и с. Спасово, общ. Ген. Тошево.

От полицията съобщават, че са извадени 2 румънски автомобила с 4 души в района на с. Езерец, общ. Шабла, който са пътували за Румъния.

Изваден е автомобил с 4 души между селата Рогозина и Спасово, като същите са настанени в с. Спасово. Изваден е автомобил с 3 души между с. Гешаново и с. Карапели, настанени в с. Карапелит.

Освен тези случаи са извадени 2 автомобила с 5 души между с. Победа и с. Методиево, а край село Топола са извадени 3 автомобила с 6 души.

Между кв. Рилци и с. Малка Смолница, са спасени общо 80 души закъсали с над 35 автомобила, в района на с. Козлодуйци е изваден автомобил с 4 души, настанени в селото. В района на с. Одърци изваден автомобил с 3 души, в района на с. Ваклино извадени 2 румънски автомобила с 7 души, ескортирани до Румъния.

В района на с Топола 1 румънски автомобил с 4 души. Около 07:15 часа тази сутрин екипи на РД ПБЗН Добрич с помощта на МТЛБ и медицински екип са потеглили към с. Лозенец за оказване на помощ на родилка.

Към настоящия момент над 35 машини на ОПУ почистват приоритетно пътищата в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Североизтока кърти зимата . Зимен Хребет :)) Не е за хора със слаби сърца. Снощи ветровете бяха уникално силни 30мин трудно ще изкараш на вън.
3
0
 
8
 
! Отговори
Кольо от София преди 6 години
Тръгнал съм на Боровец на ски, тука в Самоков пред хранителните Б.. и Л... пия бира в момента, пекнало е едно слънце - чудо! Аре със здраве!
2
1
 
24
 
! Отговори
Полезащитни пояси преди 6 години
Тези зелени ивици, създадени преди повече от 60 години, са безценни съоръжения против ветровата ерозия и убежище за животинските видове в района. Поясите имат и изключителен икономически ефект. Те създават микроклимат за поддържане на влажността на въздуха, благодарение на който добивите на нашите земеделски стопани са 20-30% по-високи в сравнение с тези, които отчитат румънските им колеги в съседство", заяви инж. Петров. Той изтъкна, че полезащитните горски пояси, които са обособени и съхранени в Североизточна България, са уникални по рода си в Европа.
1
0
 
26
 
! Отговори
инж.Снегоринов преди 6 години
Природата има решаваща дума, но и човекът не бива да се предава без усилие. Повече старание трябва. Ако от правителството звъннат вечерта на областния управител, че на сутринта кортежът на Бойко Борисов ще мине по съответния път, залагам 1000 лв., че ще бъде изчистено до асфалт, въпреки широко рекламирания снежен апокалипсис. Значи могло:)