Сняг и виелици спряха и влаковете на Североизток

Където е възможно пътниците ще бъдат извозвани с автобуси
Обновена: 28 фев 2018 12:47 | 28 фев 2018 12:45, Красимир Ангелов
9
Сняг и виелици спряха и влаковете на Североизток
Снимка: Булфото

Усложнената метеорологична обстановка в Североизточна България наложи спиране на движението на някои пътнически влакове, съобщава от БДЖ.

Днес, 28-и февруари, няма да се движат някои пътнически влакове в Североизточните райони на страната. Причината за отмяната на тяхното движение са тежките метеорологични условия.

Пътническите влакове, които няма да пътуват през днешния ден, са композициите в участъците Добрич-Кардам-Добрич, Самуил-Силистра-Самуил, както и два влака между Русе и Шумен.

За пътниците от отменените влакове в участъка Самуил-Силистра-Самуил е осигурен превоз с автобуси.

Движението на всички други влакове в страната се осъществява нормално, като са възможни известни закъснения поради усложнената зимна обстановка, отчитат от железницата. 

БДЖ призовава своите клиенти да се информират своевременно за актуалната обстановка, тъй като метеорологичните условия са динамични. По тази причина е възможно възникването на принудителни престои и натрупване на закъснения при движението на влаковете.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Пътник преди 6 години
Защо лъжете,че другите влакове се движат нормално .. днес сме чакали на гара Тулово 4 часа за влака Бургас-София.. кажете ми нормално ли е? Поне да ни бяха уведомили или просто да отменят влака?!?
5
0
 
3
 
! Отговори
Русенец преди 6 години
До НякойПомня и 1997, но най-голямото количество паднал сняг беше през януари 2008. Сегашният сняг не е много като количество, но валя по много необичаен начин защото дойде със силен циклон от север.
4
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До РусенецАко си на 35 и си живял досега все в Русе, спомни си 1997 година - колко сняг и лед имаше!
3
0
 
3
 
! Отговори
Русенец преди 6 години
Сега вали тихо и кротко, но цели два дни без прекъсване от неделя си беше снежна буря. На 35 съм и досега не си спомням снеговалеж с подобна динамика. Навън е натрупало във формата на пустинни дюни, снегът по прозорците е в елипсовидна форма.
2
0
 
1
 
! Отговори
От Варна преди 6 години
Във високата част на град Варна започна да вали скреж със сняг.
1
0
 
7
 
! Отговори
Русенец преди 6 години
Казват 20-30 сантиметра покривка, обаче не уточняват че снеговалежа беше със силен вятър и на едни места почти няма покривка, а на няколко метра встрани има дюни по 2 метра. Не е като "тих февруарски сняг". Гаражът ми е на място в което завихря и в момента има 2.5-метрова пряспа пред него.