Задържаха лекар за убийството на Жоро Плъха в Пловдив

48-годишният Иван Димитров може да получи до 20 години затвор
3 мар 2018 19:55,
280
Задържаха лекар за убийството на Жоро Плъха в Пловдив
Снимка: "Монитор"

Пловдивски лекар e задържан за убийството на Жоро Джевизов. Това е рентгенологът д-р Иван Димитров. Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 48-годишния лекар Иван Димитров от град Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 40-годишния Жоро Джевизов, съобщиха от Окръжната прокуратура, цитирани от "Фокус".

Още по темата
Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели, извършено е претърсване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, вкл. за наличие на барут и капсулен състав по взетите от обвиняемия обтривки, приобщени са записи от камери.

Димитров е неосъждан. Същият не притежава разрешително за оръжие.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Припомняме, че 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха, бе открит мъртъв върху капак на кола в Пловдив. След прегледани записи на охранителни камери, се допуска, че убитият преди това е опитал да открадне фар на кола. Има информация, че убийството е възможно да е извършено вследствие на опит за самозащита.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което пловдивският лекар е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
96
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Криминалисти са извършили разпити и са установили, че извършител е медикът. В неговата къща Плъха е влязъл посред нощ да краде заедно със свой съучастник. Лекарят ги е усетил и предприел защита, тъй като съпругата му и децата му по това време спели...Така, значи рецидивиста плъх за пореден път граби и напада в чужда собственост, на него трябва да му дадете 20 години, господа "честни" прокурори!
5
16
 
2
 
! Отговори
До 3 март преди 6 години
Е недей така, поне на този ден да бъдем обединени. Недей разваля празника с такива факти. Поне за ден да ги забравим.
4
1
 
95
 
! Отговори
Соня преди 6 години
Браво на лекаря
3
1
 
108
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
пишете го самозащита и го пускайте бе, иначе сте ***
2
2
 
95
 
! Отговори
3 март преди 6 години
държавата е абдикирала, човека е взел нещата в свои ръце, и сега престъпник...сещате ли се?
1
3
 
120
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Задържания лекар трябва да е награден, че ти отърва . Благодарим за което !