Веска – пари няма, но действа: 12 деца и 3 млн. дълг от ДДС

Бизнесмен й прехвърлил три фирми, обещал й 20 бона, но...
14 мар 2018 11:00,
178

В схема за милиони левове се оказа 39-годишната Веска Лучева от град Баня. Жената доби национална известност, след като на 8-и март роди дванадесетото си дете на на градския площад.

Оказва се, че преди години бизнесмен от Пловдив предложил договор на Веска. Документът, който тя разписала, я направил собственик на 3 фирми за точене на ДДС.

Още по темата

Абсурдната историята на Веска започва преди 22 години, когато едва на 17 тя ражда първото си дете от почти непознат мъж. Веска се запознава с него в Германия, забременява и се връща сама в България, разказва Bulgaria ON AIR.

Така, без да се обичат, двамата остават заедно 16 години. Един ден мъжът ѝ тръгва за Свиленград и никога повече не се появява.

Останала сам сама с многобройната си челяд, самотната майка е принудена да смени квартирата. Така се запознава със съпруг №2 – Димитър.

През май 2010 г. обаче социалните служби отнемат всичките ѝ деца, Веска посяга към алкохола. Димитър ѝ помага да не се срине напълно, но не успява да я предпази от мистериозен бизнесмен от Пловдив, който ѝ предлага 20 000 лева, ако разпише купчина документи.

Пари така и не получава, но се сдобива със задължения за милиони левове. Това не спира Веска да прибави още един член към семейството си.

Заради милионите, които дължи на държавата, 39-годишната майка няма право на помощи за детето. Още един абсурд в абсурдната история на Веска от Баня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе закривач, опитай се да закриеш фирма с милиони дългове, то така ако ставаше всеки щеше да взима заеми и да закрива фирми.
129
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 134А аз бях в трети клас, когато се мъчех да са не науча да не мразя хората, за да не ме мразят и те.Медиите отново се нахраниха с човешката нищета, гарнирана с безкрайнто мрънкане по форумите на иначе успелия и заможен ***.Жената е в пъти по-оправна от тебе, защото НЕ СЕ ОПЛАКВА НАЛЯВО И НАДЯСНО ВСЕКИ ДЕН.Още има да плащаш....
128
4
 
3
 
! Отговори
За закриване преди 6 години
Ако са на нейно име защо не отиде в нап и не ги закрие...Очевидно жената е социален ***, жалко за децата...
127
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 139Определено имаш нужда от псюхотерапойт, превери в кранкенкасето, би трябвало да го покриват, иначе защо им плащаш само вноските. Впрочем жена ти още ли се мъкне с оня турчина от Дармщат, или ти може би дори и не знаеш...
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Димитър ѝ помага да не се срине напълно...___Като и прави още 5 деца който дори не е признал като баща а се водят на нейно име.гОлема "помощ",гОлем "помагач".
125
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Веска на 16 години не беше отишла в Германия да си вири краката а беше залягала над образованието си,сега на 39 години щеше да има професия,пари,съпруг и две учещи се деца,а не 7 деца по институции,някои вече задомени,едно осиновено и още 5 за осем години.Ако беше наблягалана образованието си никой нямашеда може да я накара да подпише нещо с което и "подарява" фирми.
124
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникБе ти хубаво си разказваш детството и историята на твоя живот в интернет и случките с твоя татко и черниците, ама за това си има психоаналитици и терапевти, тука нема полза, все по-зле ставаш, кранкенкасето не покрива ли псюхотерапойт?
123
2
 
11
 
! Отговори
Не е пич! преди 6 години
Няма значение от какъв етнос си, когато не си образован.
122
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Малко ме интересува, че някой си подписвал прехвърляне на фирми на негово име и сега има задърлжения за милиони. Аз съм си оправил живота, имам дом, високи доходи, банкова сметка, две коли, къща, пътувам и прекарвам отпуските си в чужбина със семейството в престижни курорти, мога да си отглеждам децата и не правя по 12 деца. Като е неграмотна и не се е кфалифицирала да научи малко фирмено право и подписва без да гледа сега ще си носи последствията, има си закони при демокрацията.
121
0
 
6
 
! Отговори
до 131 преди 6 години
Така е незнанието че нарушаваш законите не те оневинява.Въпроса е че тя не е основен организатор, а държавата абдикира да търси организатора при условие че има жертва, ще кажеш че е нормално защото то тези 3 милиона част са в съдебната система като бонуси, част от тях в даннъчното като бонуси,дала който държавата си взима да не търси виновника е прибран.Но изглежда че само на мене ми се струва че има нещо нередно тука.
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 127Циник, веднъж говорих с теб за синовете и как да ги възпитаваме. Аз поне си спомням...избрах си ник Никой. Държа си на думата.Не съм теле. но и това, което пишеш не те прави повече човек от когото и да е.Прощавай.
119
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DiesIraeДезире, тази жена е продукт на нашето общество, не на марсианците...
118
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички, които подписват си носят последствията, без значение колко деца имат. Като опре ножа до кокал започват: Аз не сАм знаЯл, нищо не ми дадоа. Как иначе ще се научат да не участват в схеми?
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44. Тогава и те ще Му отговорят и кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница, и не Ти послужихме?45. Тогава ще им отговори и каже: истина ви казвам: доколкото не сте сторили това на едного от тия най-малките, и Мене не сте го сторили.
116
4
 
5
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 127 Това, че имам лично мнение и не искам от моите данъци да се изхранват индивиди които не са част от обществото (за да си част от общество то ти трябва да допринасяш с нещо за него, било то с трудът си или данъците си) не ме прави лош човек. Напротив - прави ме загрижен за бъдещите поколения и очевидно за разлика от теб все още имам инстинкт за самосъхранение както и, че ценя собствените си пари и труд. Ако зависи от мен 1ст. няма да се дава (без значение от етнос) ако не е данъкоплатец.
115
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тежко и горко на нормалните работещи хора!От едната страна ги цоцат чорбаджиите, от другата - ***! ОХ!
114
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** и Дезире, Уважаеми господа, надявам се, че се чувствате големи мъжкари като "ритате падналия" в случая жена. Още повече тя няма как да се защити.Нядавам се довечера да си легнете до съвершените си съпруги и деца, доволни,че сте си изпълнили гражданския и .....човешкиD дълг.
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бял БългаринДецките ги дават по Канал 1Помощите за деца трябва да им спрът
112
0
 
13
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Готови сме за Шенген. Един ден тази жена може да има още 640 мил. лв дълг от ЧЕЗ.
111
1
 
8
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 120Не са защото бащата е ром!До 119Ти хубаво имаш оръжие, но като ти дойдат 20 какво ще правиш? Разберете, че скоро няма да има спасение от тези. Те стават все повече и ние си копаем сами гробовете като ги издържаме и по този начин ги насърчаваме да се множат още и още. Скоро когато няма достатъчно данъкоплатци политиците ще си набият камшика, и ще ни оставят сами да се борим за оцеляване в дивия запад - като ги оставят без помощи познай какви зверове ще станат!