Видинско се нормализира – Тимок е в застой!

Бедственото положение в Брегово обаче остава в сила
14 мар 2018 10:20, Петя Славова
3

1315 гледания   |  Още видео
Обстановката във Видинско се нормализира. Река Дунав е покачила своето ниво, но в никакъв случай не застрашава населението.

Бедственото положение в Брегово остана в сила и през изминалия ден заради опасения от замърсяване на местните водоизточници. Стадионът в града е наводнен.

Придошлата река Тимок излезе от коритото си и скъса дигата при село Иново.

Още по темата

"Река Тимок в момента е в застой, дори се отчита видимо понижаване с около 5 см. Що се касае до подпочвените води, които създават проблем, водата видимо е изпомпана - около 25-30 сантиметра е отводнена. Важното е, че подпочвените води не се увеличават, обстановката в момента не е усложнена", обясни пред Bulgaria ON AIR областният управител на Видин Албена Георгиева.

Тя потвърди обещанието на министъра на околната среда и водите Нено Димов, че всички стопани със засегнати земеделски земи, ще бъдат обезщетени по съответния ред. Комисия към областна дирекция "Земеделие" прави обследване на имотите.

"От снощи е затворен процепът на дигата край село Иново и няма разливане на вода към земеделските площи. Водата вече върви в коритото си", посочи Георгиева.

Всички язовири на територията на област Видин се наблюдават непрекъснато. Преливат в рамките на нормалното, увери областният управител и гарантира, че водата в Брегово е годна за пиене.

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До География

хахаха, таман това ми направи впечатление и на мен :):) Иново изобщо не е до Тимок, да не кажа, че са едни 20 км разстояние
2
1
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 8 месеца
"От снощи е затворен процепът на дигата край село Иново и няма разливане на вода към земеделските площи. Водата вече върви в коритото си" - Това е Делейнска река, не Тимок.
1
0
 
7
 
! Отговори
География преди 8 месеца
Река Тимок къса дига при село Иново, Река Искър къса дига при Пловдив....