Свлачище скоро ще "погълне" село Калайджии

2/3 от селото може да изчезнат заради ново свлачище
15 мар 2018 09:45,
5

Свлачище заплашва да срути къщи в златаришкото село Калайджии. След обилното снеготопене преди седмица, пропаднаха 50 метра от един от основните пътища там, съобщи Bulgaria ON AIR.

В момента активните свлачищни процеси заплашват да откъснат от света 2/3 от селото. Очаква се утре геоспециалисти да направят оценка, след която има вероятност хората да бъдат евакуирани.

Свлачището се активизирало миналата седмица, когато снегът започнал да се топи, като буквално за няколко часа 50 метра от този асфалтов път се откъснали.

Свлачището се намира на по-малко от метър и от друг основен път. Ако и той бъде засегнат, 2/3 от хората в село Калайджии ще останат откъснати от света. Жителите на селото се надяват държавата да отпусне спешно пари за ремонта и укрепването на свлачището.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
Хора, винаги е имало валежи , докога ще сечете дърветата ?
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе то целата държава потъва вие за едно село правите въпрос - а б***це е толкова зает че даже няма и да го забележи!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като при малко топене на сняг и дъжд почва наводнение не е нормално. Явно , че тази поголовна сеч на дървета в продължение на над 20 години вече дава резултат. Сега ще чакаме още 20 години да пораснат новите дръвчета.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ СЛУЧАЙНО Е КАЗАНО: ЩЕ ГО ЯДЕШ КАЛАЯ!НЯКОИ ОРГАНИЧНИ СЪЕДИНЕНИЯ НА КАЛАЯ СА ОТРОВНИ КОЛКОТО ЦИАНИДА! ИМА И КАЛАЕНА ЧУМА!ТА ТАКА И ТЕЯ ЩЕ ГО ЯДАТ КАЛАЯ КАКВОТО И ДА ЗНАЧИ ТОВА ДАЛИ ЗНАЧИ ЩЕ ГО ЯДЕШ ДЪРВОТО ИЛИ ОТРОВАТА ВСЕ ТАЯ :D
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАСЕГА МАЙ Е САМО БОЖИЕ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!!--------ИМАШЕ ФИЛМ КАК ЕДНО ГРАДЧЕ ХОРАТА МУ ИЗМРЕЛИ В МИНАТА ПРИ ИНЦИДЕНТ ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ А ПОСЛЕ ПЛАНИНАТА СЕ ОТЧУПИЛА И СЕ СТОВАРИЛА ВЪРХУ ЦЯЛОТО ГРАДЧЕ!!!-----------